Goran Škofić dobitnik nagrade galerije Forum

Fotografije rada "Suočavanje/Facing" Gorana Škofića
Fotografije rada "Suočavanje/Facing" Gorana Škofića

"Zbog svog cjelokupnog dosadašnjeg rada, njegove kako tematske tako i medijske aktualnosti te zbog svoje intenzivne prisutnosti na domaćoj i inozemnoj kulturnoj sceni, Goran Škofić je dobitnik godišnje nagrade galerije Forum za mladog umjetnika." Objavila je to zagrebačka galerija Forum gdje će u povodu ove godišnje nagrade sutra u 19 sati biti otvorena samostalna izložba Gorana Škofića pod nazivom "Drugi prostori".

- Na ovoj samostalnoj izložbi Škofić će predstaviti tri različita rada (video, videoinstalaciju, fotografije i projekcije fotografija) u kojima se uz ostalo bavi odnosom suvremenog čovjeka i prirode, odnosno pogubnim ljudskim utjecajem na vlastiti prirodni okoliš. 

Škofić ponovo uvodi pojam prostora, ali u izmaknutim odnosima koji figuru raspolovljava između stvarnog i virtualnog, realnog i iluzije, gravitacije i bestežinskog stanja. Istodobno, razmještajući svoje radove kako u posebni boks tako i spajajući zid i pod galerije, autor ne promišlja sam izložbeni prostor, uspostavljajući specifičnu komunikaciju unutar njegova interijera.

Nevelikim brojem radova on ispunjava prostor fluidom video i fotoslike, ali afirmira i samu galeriju koja se pretvara u prostor kompleksne meditativnosti, istaknuo je Antun Maračić u predgovoru kataloga koji prati izložbu.

On uz ostalo naglašava da je Goran Škofić jedan od najzanimljivijih mladih hrvatskih umjetnika koji se u svojem radu pretežno koristi medijem videa i fotografije. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter