Goran Roce: Pošteno sam radio, moralo se vratiti

Goran Roce (M. MIJOŠEK)
Goran Roce (M. MIJOŠEK)

Na krilima njegovih igara i, što je najvažnije, golova, Istra 1961 skočila na sedmo mjesto prvoligaške ljestvice. U posljednjoj uvjerljivoj pobjedi u Osijeku Goran Roce je upisao hat-trick i tako se s već devet postignutih golova ove sezone popeo na diobu petog mjesta liste strijelaca. Vodeći je Kramarić s 14, slijede Sammir i Benko s 12, pa Oršić s deset golova.

Dakle, Gorane, znate li koliko ste golova dosad postigli u Prvoj ligi?
- Iskreno, ne znam. Ne pratim statistiku, nisam opterećen time. Normalno da je sad lijepo kad je na mom kontu toliki broj golova, devet, što je ovu čini uvjerljivo mojom najboljom sezonom. Sad je sve super, sretan sam i zadovoljan.

Je li vam ovo u Gradskom vrtu bila prva tripletta?
- Je, prva u Prvoj ligi i jako mi je drago zbog toga. Hvala i svim suigračima koji su mi omogućili ovo ostvarenje. Posljednji sam put tri gola zabio još za Žminj u Trećoj ligi.

U pripremama ste hat-trick postigli upravo idućem suparniku, Zadru?
- Nije to bio hat-trick, iako su meni upisali sva tri gola. Zabio sam tada dva gola, jer je jedan bio autogol zadarskog braniča. Sigurno da ne bi bilo loše zabiti i sad u subotu u Zadru, ali važnije je da mi dobro odigramo, kolektivno. Kad cijela momčad dobro igra, onda nije toliko niti bitno tko će na kraju ugurati loptu u mrežu. Bitno je da nastavimo s ovakvim igrama i pobjedama.

Prije ste super igrali, ulazili u prilike i uglavnom promašivali. Sad iz istih situacija poentirate lakoćom.
- Dobro, to je bilo sazrijevanje i kao nogometaša i kao osobe. Prije sam bio mlađi i puno sam teže podnosio svaki promašaj. Onda je normalno da ti nakon toga pada samopouzdanje. Pa ti na sve to još netko s tribine nešto kaže i kao mlađem ti je teško izaći iz svega toga. Sad kad sam malo iskusniji, drugačije reagiram i sav je minuli rad došao na naplatu. Pošteno sam radio cijelo vrijeme i to se kad-tad moralo vratiti.
 
Što nosi budućnost, budući da vam istječe ugovor na ljeto?
- Samo bog zna što nosi budućnost. Imam ugovor do 15. lipnja, ako se ne varam, pa ćemo vidjeti. Najavili su mi iz kluba razgovore o novom ugovoru, ali nismo još ništa konkretno razgovarali o tome. Vidjet ćemo što će biti. Zasad se koncentriram na travnjak. (R. CAR)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter