Goran Percan drugi na prvenstvu Hrvatske u boćanju

Tomislav Kolobarić, Goran Percan, Jure Maglić i Petar Barlian (K. KLARIĆ)
Tomislav Kolobarić, Goran Percan, Jure Maglić i Petar Barlian (K. KLARIĆ)

Goran Percan drugi na prvenstvu Hrvatske u boćanju

Nakon što je prije dva tjedna na prvenstvu u Splitu osvojio naslov boćarskog prvaka Hrvatske u bližanju i izbijanju u krug, Rakljanin Goran Percan, član riječkog Vargona, ostao je na korak do istog uspjeha na državnom prvenstvu u disciplini pojedinačno klasično što se proteklog vikenda igralo u Poreču.

U borbi za drugi ovogodišnji naslov Percan danas je u porečkoj boćarskoj dvorani SRC-a Veli Jože pokleknuo tek u završnici finala koje je izgubio od Tomislava Kolobarića iz Zrinjevca, koji je tako osvojio titulu najboljeg hrvatskog klasičara.

Finale koje su dva reprezentativna kandidata odigrala pred očima izbornika Milana Celije, aktualnih, bivših i budućih reprezentativaca Rolanda Marčelje, Ante Grančića, Dražena Puniša, Pere Ćubele, ali i dopredsjednika FIB-a Aleksandra Anzura, tek je u svojoj završnici postalo uzbudljivo i neizvjesno.

Kolobarić je, naime, do 20 minuta prije kraja izgradio i držao ugodno vodstvo od 9:3. U idućih 18 minuta Percan je u tri bacanja s tri, dva i jednim puntom uspio potpuno anulirati zaostatak te se u zadnje bacanje i istek vremena ušlo poravnatog rezultata, 9:9. No, u završnici je Kolobarić imao mirniju ruku, svojom prvom bližanom boćom oduzeo je Percanu punat na zemlji i držao ga i s iduće dvije bolje bližane boće.

Percan je potom promašio izbijanje svojom zadnjom boćom te je prvotimcu zagrebačkog kluba morao pružiti ruku.

Na svom putu do finala Kolobarić je prvo u četvrtfinalu pobijedio domaćeg aduta Joška Mardešića iz Istre Poreč, a u polufinalu i klupskog kolegu i kapetana, iskusnog Juru Maglića.

Percan je pak do finala prvo u četvrtfinalu eliminirao legendarnog Dinka Beakovića iz Marinići, a u polufinalu i Petra Barliana iz Pule.

U susretu za treće mjesto Maglić je svladao najugodnije iznenađenje prvenstva Barliana, ali su prema pravilima HBS-a obojici pripala brončana odličja.

Barlian, koji je na prvenstvo "upao" kao rezerva, može se pohvaliti da je jedini pobijedio novog prvaka Hrvatske Kolobarića, još u prvom dijelu natjecanja po skupinama.

Usto, u četvrtfinalu je napravio i najveće iznenađenje eliminiravši reprezentativca Rolanda Marčelju iz Vargona.

Prvenstvo je odlično organizirala Boćarska zajednica Poreč čiji su predsjednik i tajnik Petar Popović i Feručio Pilat na kraju najuspješnijoj četvorici podijelili medalje, pehare i prigodne darove.

Rezultati, četvrtfinale: Goran Percan (Vargon) - Dinko Beaković (Marinići) 11:8, Tomislav Kolobarić (Zrinjevac) - Joško Mardešić (Istra Poreč) 11:6, Jure Maglić (Zrinjevac) - Josip Žužić (Seget) 13:1, Petar Barlian (Pula) - Roland Marčelja (Vargon) 11:8; polufinale: Percan - Barlian 13:5, Kolobarić - Maglić 11:6; za 3. mjesto: Maglić - Barlian 13:3; finale: Kolobarić - Percan 11:9. (Kristijan KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter