Goran Kvalić iz Plomina prijavio Soudanija disciplinskom sucu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je istekao rok po kojem bilo koji član HNS-a, bio to funkcioner u klubu ili igrač može poslati prijavu disciplinskom sucu Prve HNL Saši Pavličiću-Bekiću protiv El Arabi Hilal Soudanija. Naime, napadač Dinama na posljednjoj je utakmici od strane suca Tihomira Pejina za divljačko udaranje nogom protivničkog igrača u potkoljenicu dobio samo usmeno upozorenje, dakle prošao je nekažnjeno. U disciplinskom pravilniku postoji odredba po kojoj je moguće i naknadno kažnjavanje takvih prekršaja.

- Naravno da je moguće. Međutim, treba znati da ja kao disciplinski sudac ne mogu donositi kazne ako nisam primio nikakvu žalbu. Ako se bilo koji član HNS bude žalio i podnio prijavu, uzeti ćemo ju u razmatranje, Saša Pavličić Bekić.

I to se dogodilo upravo u Pazinu gdje je podnesena prijava. Učinio je to Goran Kvalić, nogometaš Plomina člana Treće žnl jug i predstavnik svog kluba u skupštini Nsži-a.

- Da, učinio sam to i ne zbog toga što sam navijač Rijeke kako bi se moglo protumačiti već iz razloga da vidim što će se dogoditi. Kada sam negdje pročitao da prijavu može podnijeti bilo tko ako je uključen u nogometnu organizaciju, zanimalo me što slijedi, da li će me ignorirati ili će stvarno prihvatiti moju prijavu. Sada kada me zvalo desetak novinara uvidio sam da su se stvari pomaknule no to ništa ne znači ako odluka disciplinskog suca bude u suprotnosti sa pravilnikom. Nemam baš nikakva očekivanja oko kazne, neka bude onako kako piše u disciplinskom pravilniku, rekao je Goran Kvalić kojeg neki već slave kao heroja dok su ostali šokirani njegovim postupkom.

U svakom slučaju bio je to hrabar potez koji nosi posljedice, možda pozitivne, a možda i ne. (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter