Goran Krmpotić pravomoćno oslobođen optužbe za prijetnje


"Nakon donošenja pravomoćne oslobađajuće presude da je počinio kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2 Kaznenog zakona, a u skladu s odredbom čl. 55 Zakona o medijima Glas Istre u svojim elektronskim izdanjima na Internet stranici www.glasistre.hr donosi ispravak informacija objavljenih dana 17.07.2013., 14.10.2013., te 14.02.2014., o gosp. Goranu Krmpotiću iz Zagreba u kojima su u više navrata objavljene informacije o provođenju istražnih radnji i kaznenom postupku koji se tada vodio protiv gosp. Gorana Krmpotića.

Ističemo da je gospodin Krmpotić u više navrata, počevši od srpnja 2013. godine, tvrdio da kaznena djela koja su bila stavljena na teret nije počinio, odnosno da je osumnjičen, a onda i optužen, te na kraju i suđen na osnovi neprovjerenih, manjkavih i nezakonitih dokaza, davanjem lažnih iskaza, lažnog prijavljivanja, selektivnim i manipulativnom korištenjem dokaza, potpunim izostankom provođenja dokaznih prijedloga predloženih od strane obrane, itd.

Čitav postupak temeljio se na provođenju selektivnih istraženih radnji koje su za isključivi cilj imale utvrditi krivnju gospo. Gorana Krmpotića, a ne pronaći i kazniti stvarnog počinitelja kaznenih djela prijetnji. Na osnovi tako prikupljenih dokaza pokrenut je kazneni postupak protiv gosp. Gorana Krmpotića koji je uslijedio neposredno nakon što je gosp. Goran Krmpotić inicirao sazivanje izvanredne sjednice Nadzornog odbora HRT-a na kojoj je pokrenut postupak za razrješenje Glavnog ravnatelja HRT-a gosp. Gorana Radmana pred Hrvatskim saborom zbog evidentnog sukoba interesa i sustavnog kršenja zakonskih propisa iz poslovanja HRT-a.

Potrebno je naglasiti kako je gosp. Goran Krmpotić u više navrata demantirao informacije objavljene u raznim medijima koje su upućivale na njega kao mogućeg počinitelja kaznenih djela, međutim, unatoč tome, u periodu od više od dvije godine bio je izložen sustavnom medijskom linču od strane velike većine relevantnih medija u Republici Hrvatskoj, koji su o njemu pisali na izrazito agresivan, tendenciozan, uvredljiv i krajnje manipulativan način, izvještavajući o njemu na način kao da je već unaprijed utvrđeno da je počinilo kaznena djela za koje ga se teretilo, iako optužnica nije bila podignuta i/ili podignuta optužnica nije bila ni potvrđena i/ili suđenje još nije bilo ni započelo. Sve to učinjeno je bez utvrđivanja svih relevantnih činjenica slučaja kao i dodatne provjere često neprovjerenih i neistinitih informacija, a kojim postupanjem je gosp. Goranu Krmpotiću nanesena trajna i nenadoknadiva šteta u vidu povede njegova prava na čast, ugled i dostojanstvo, ustavno pravo presumpcije nevinosti, te pravo na nesmetan privatan i obiteljski život dostojan svakog čovjeka, koje spadaju u prava zaštićena Ustavom Republike Hrvatske".

Srđan Markiš, odvjetnik


Podijeli: Facebook Twiter