Goran Grofelnik izlaže u pulskoj Luci

Goran Grofelnik izlaže u pulskom MMC-u Luka
Goran Grofelnik izlaže u pulskom MMC-u Luka

U galeriji pulskog Multimedijalnog centra Luka otvorena izložba pulskog likovnog umjetnika Gorana Grofelnika. U ime HDLU-a Istre, otvorila ju je predsjednica društva Dorina Vlakančić:

- Radovi izloženi na ovoj izložbi slikani su u kombiniranim tehnikama s najčešćom upotrebom crno–bijelog kontrasta. Djela su nastala od 2004. do 2013. godine. Slike sam povezao u ciklus načinom slikanja slojevitom upotrebom matrica u kombinaciji s klasičnim slikanjem. Ovom sam izložbom htio pokazati nekoliko načina vizualizacija ideja. Svakom promatraču pružen je svjesno–podsvjesni, civilizacijsko–asocijativni pristup prepoznavanja slikovnog izričaja. U samom činu slikanja materijalizirao sam sjene svojih ideja. Ovim sam slikama htio sam potaknuti znatiželju u analizi slojeva slike koji u procesu stvaranja nastaju kako svjesnim, tako i podsvjesnim vizualiziranjem sjena mojih ideja, rekao je o novom ciklusu Grofelnik.

Goran Grofelnik rođen je 1962. godine u Puli. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu, izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Puli.

Izložba je otvorena do 11. srpnja 2013. (V. ŠILIPETAR)


Podijeli: Facebook Twiter