Goran Buic više nije Skupština Albaneža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Složna braca kucu grade" izreka je koja se odnedavno može primijeniti i na slucaj medulinskog komunalnog poduzeca Albanež. Dopunom opcinskog statuta vijecnici ponovno postaju Skupština tog poduzeca cime se stavlja tocka na trakavicu koja je pocela krajem prošle godine kad se Skupštinom Albaneža proglasio iskljucivo nacelnik Goran Buic.

- Tada sam bio prisiljen povuci taj potez jer me tadašnja Skupština posve iskljucila iz rada tog poduzeca. Moj potez je bio pravovaljan i nitko nije rekao da sam prekršio statut, a dobio sam i potvrdu Trgovackog suda da mogu legalno biti jedini clan Skupštine. Sad je situacija puno bolja i do obrata je došlo jer sam uspio postici dogovor s vecim dijelom opcinskog vijeca, osim s vijecnicima s NL-a Emila Jukopile.

Nije bit u tome da držim sve konce u rukama i radim neke rezove vec da zajednicki vodimo to poduzece jer sam tako najzadovoljniji. Najteže mi je kad moram imati svu kontrolu, ali i kad sam izuzet od svih stvari, komentirao je Buic novonastalu situaciju u Albanežu.

Proglasivši se onomad Skupštinom Buic je tadašnjeg direktora Igora Felkera zamijenio Dragom Brulcem, u funkciji v.d. direktora. S obzirom na to da Brulc nikad nije bio trajno rješenje, neminovno ce doci do izbora novog direktora.

Od Darka Lorencina, predsjednika Opcinskog vijeca, saznajemo da se nece vracati na pocetak odnosno ponovno zaposliti Felkera, vec ce se temeljem javnog natjecaja izabrati najstrucnija osoba za vodstvo Albaneža.

- Suština ovih promjena je da Albanež bude efikasniji, te da izvršna i predstavnicka vlast nadu kvalitetan dogovor. Poduzece je jedina stvar kojom ce se vijece i nacelnik vjerojatno baviti iduce vrijeme jer treba napraviti kvalitetnu analizu cijena odvoza smeca da mještani znaju što placaju te potpisati Jadranski projekt.

Albanež mora biti rasterecen politike, a struka treba voditi glavnu rijec. Krajem kolovoza sazvat cemo skupštinu Albaneža, a novost je da ce se vjerojatno broj clanova Nadzornog odbora s tri povecati na pet, rekao je Lorencin. (T. GRBIC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter