Goran Bilić iz pomerske marine na čelo ACI-ja?

Goran Bilić radio je i u opatijskom ACI-ju (M. ANIČIĆ/NL)
Goran Bilić radio je i u opatijskom ACI-ju (M. ANIČIĆ/NL)

Bruno Bonifačić danas bi na sjednici Nadzornog odbora trebao biti smijenjen s dužnosti predsjednika Uprave ACI-ja. Ovu informaciju službeno nitko ne želi potvrditi, ali je po svemu sudeći politika odlučila maknuti jednog od rijetkih nestranačkih kadrova u državnim poduzećima, koji je izabran nakon natječaja i procjene kvalitete kandidata koju je obavila head hunting agencija Hill International.

Ako se opisani scenarij obistini, Bonifačić bi otišao nakon svega šest mjeseci upravljanja ACI-jem, a umjesto njega na dužnost predsjednika Uprave navodno bi trebao biti imenovan Goran Bilić, koji je trenutno direktor ACI-jeve marine Pomer kod Pule.

Uz njega bi u Upravi trebao ostati Dražen Nikolić te bi u idućih nekoliko mjeseci Uprava imala samo dva člana, dok se imenovanje trećeg člana planira odraditi ove jeseni, o čemu se navodno već i pregovaralo s neimenovanim i iskusnim menadžerom, koji je trenutno zaposlen izvan Hrvatske.

Na naš upit upućen prije tri dana o tome hoće li i zbog čega biti provedena smjena Bruna Bonifačića, iz Ministarstva turizma nije stigao nikakav odgovor, iako je operativno ministar Darko Lorencin, kao predsjednik Skupštine ACI-ja, odgovoran za ovu tvrtku.

Navodno je kao kadrovsko rješenje za ACI ipak otpao Ratomir Ivičić, bivši predsjednik Uprave tvrtke Brijuni rivijera, koji je prije nešto više od mjesec dana imenovan za zamjenika ministra turizma. (D. PAJIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter