Goran Bare nakratko u Remetincu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pjevac rock grupe Majke Goran Bare poslijepodne je pušten iz pritvora u Remetincu, nakon što je saslušan pred istražnom sutkinjom zagrebackog Županijskog suda.

Bare je uhicen jutros temeljem tjeralice jer se nije odazivao sudskim pozivima, nakon što je ljetos uhicen zbog posjedovanja pola grama kokaina i deset tableta Normabela.

"Bare se trebao javiti sudu kada je promijenio adresu na koju su mu stizali pozivi. No, to nije napravio jer je zaboravio, što i slici na njega", kazala je izlazeci sa suda njegova odvjetnica Jadranka Slokovic.

Ustvrdila je da je postupanje protiv njenog klijenta pretjerano, jer ga kazneno progone za pola grama kokaina što je, po njenim rijecima, klasicni prekršaj.

"Radi se o osobi koja je duže vrijeme ovisnik i nesporno je da je tako mala kolicina i u prekršajnom postupku mogla završiti uz adekvatne sankcije", rekla je Slokovic, uvjerena da se druge ne bi kazneno gonilo zbog kolicine droge koja je ovisniku manja od "jednodnevne doze".

Dodala je da se Bare na sudu i u pritvoru u Remetincu, odakle je u 14 sati doveden na ispitivanje, nije osjecao "najbolje" jer nije uzeo svoju redovnu terapiju.

"Dosta je nesretan i zamolio me da vas pozdravim, jer su jedino novinari uz njega", kazala je Slokovic izvjestiteljima gotovo svih hrvatskih medija koji su pred sudom na Zrinjevcu cekali ishod današnjeg istražnog rocišta.

Bare je u istražnom rocištu sudu dao podatke o svom novom prebivalištu, dok ce se o krivnju ocitovati na novom rocištu u travnju.


Podijeli: Facebook Twiter