Goran Bare kažnjen zbog psovanja publike

Goran Bare (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Goran Bare (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Kontroverzni pjevač Goran Bare nepravomoćno je osuđen, na Prekršajnom sudu u Rovinju, na novčanu kaznu zbog remećenja javnog reda i mira tijekom neuspjelog koncerta u Kanfanaru 21. prosinca prošle godine. Bare je na pozornici psovao, vrijeđao i omalovažavao publiku. Sutkinja Diana Debeljuh, koja ga je 19. studenoga ove godine osudila, kazala nam je da Bare uopće nije primao pozive na sud niti se ikada pojavio na raspravi. 

- Prema Zakonu o remećenju javnog reda i mira, odnosno zbog psovanja i omalovažavanja publike u Kanfanaru, kažnjen je novčanom kaznom od 700 kuna te s još 250 kuna sudskih troškova. Pozive koje smo slali nije primao te smo na kraju poziv stavili na oglasnu ploču i stvorili uvjete za održavanje rasprave. Nakon što su saslušani svjedoci, proglasila sam ga krivim i donijela nepravomoćnu presudu, kazala nam je sutkinja Debeljuh.
 
Također, sutkinja Debeljuh nam je potvrdila da se na suđenje nije nitko javio u Baretovo ime, misleći na njegovog branitelja.
 
Podsjetimo, Bare je imao zakazan koncert na Trgu Marka Zelka u Kanfanaru gdje je oko 1 sat u noći izbio incident jer je, prema izjavama prisutnih, Bare bio pijan. Svi su imali prilike čuti kolekciju psovki i omalovažavanja koje je udijelio publici. Koncert na kraju nije niti održan jer je Bare iznesen iz šatora. 
 
Upravo je Bare nastupio u reklami Ministarstva unutarnjih poslova uvjeravajući mlade u važnost primjerEnog ponašanja  i nekonzumiranje alkohola i droga. (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter