Googleova dobit porasla 24 posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki softverski div Google izvijestio je da je u drugom ovogodišnjem tromjesecju ostvario snažan rast prihoda i dobiti, pri cemu je posebno snažan rast zabilježila u novim segmentima poslovanja, poput mobilnog oglašavanja.

Tvrtka je priopcila da je u drugom tromjesecju zabilježila prihode u visini 6,82 milijarde dolara, što je 24 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Operativna dobit iznosila je 2,37 milijardi dolara, u usporedbi s 1,87 milijardi dolara ostvarenih u drugom tromjesecju 2009.

"Google je imao snažno tromjesecje", kazao je izvršni direktor Erik Schmidt. "Solidan rast našeg temeljnog poslovanja i takoder snažan rast naših novih segmenata rezultirali su 24-postotnim rastom prihoda na godišnjoj razini".

"Zabilježili smo rast u svim kljucnim proizvodnim podrucjima, zahvaljujuci tome što sve više tradicionalnih oglašivaca prihvaca pretraživacko oglašavanje dok veliki oglašivaci pojacano provode integrirane kampanje koje obuhvacaju i pretraživacki, prikazivacki i mobilni segment".

Tvrtka je priopcila da je 52 posto prihoda ostvarila izvan SAD, u usporedbi s prošlogodišnjih 53 posto. Google sada globalno zapošljava 21.805 ljudi, u usporedbi s 20.621 zaposlenih na puno radno vrijeme krajem prvog tromjesecja.


Podijeli: Facebook Twiter