Googleov glazbeni servis stiže najesen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema brojnim internetskim izvorima, Googleov glazbeni servis trebao bi svjetlo dana ugledati vec ove jeseni te pokušati ugrabiti dio bogatog tržišta kojime vec neko vrijeme vlada Appleov iTunes.

Google vec neko vrijeme najavljuje svoje planove u sklopu kojih bi vlasnicima mobitela s operativnim sustavom Android ponudio sustav distribucije glazbe, a na prošlomjesecnoj konferenciji I/O prisutnima je pokazao web inacicu vlastitog iTunesa. Jednako tako, TechCrunch je prije nekoliko tjedana razotkrio da je na Googleovoj domeni sakriven logotip Google Music.

Kompanija ce zaploviti u industriju distribucije glazbe spremna, a što i dokazuju posljednji potezi. Naime, korisnicima u SAD-u vec neko vrijeme omoguceno je korištenje Googleova servisa Music Onebox preko kojeg je moguce pretraživati i preslušavati glazbene naslove, a na servisu YouTube Google vec distribuira mnoštvo glazbenih naslova brojnih izdavaca.

Pocetkom ove godine, Google je kupio softversku kompaniju Simplify Media, a cime je dobio i tehnologiju za ostvarenje svog sna glazbenog servisa.


Podijeli: Facebook Twiter