Google završio mapiranje Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Google, koji posljednjih mjeseci Street Viewom ažurira i upotpunjuje svoju uslugu Google Maps, dovršio je u cetvrtak snimanje pulskih ulica. Mi smo ga zatekli pred Arenom i na rivi, ali vozac nije smio davati izjave.

Puljani su ovih dana mogli zamijetiti Street View vozila, a u nekim mjestima i bicikle, opremljene kamerama koje snimaju fotografije visoke kvalitete. Prikupljanje fotografija i njihova obrada trajat ce nekoliko mjeseci nakon cega ce postati dostupne javnosti na servisima Google Maps i Google Earth.

Fotografije, naime, idu na posebnu kompjutorsku obradu kojom se onemogucuje prepoznavanje lica prolaznika, a zamagljivat ce se i registarske tablice.

Oni koji budu željeli, moci ce prijaviti fotografiju za uklanjanje, i to uz pomoc klika na ikonu "Prijavite problem" koja ce se nalazi u gornjem lijevom kutu karte.

Snimanje je obavljeno da bi se omogucilo virtualno istraživanje lokacija i orijentiranje putem panoramskog pregleda na razini ulica, i to u 360 stupnjeva. (G. ROJNIC, snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter