Google priprema tablet poput Kindlea?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Internetski div na tržište bi mogao uci s tabletom dijagonale zaslona sedam inca (17,7 centimetara), baš kakav je Kindle Fire. Moglo bi biti gužve

Moglo bi se to dogoditi tijekom ove godine, rekao je CNET-u analiticar tvrtke DisplaySearch Richard Shim.

Prema njegovoj procjeni, zaslon ce biti rezolucije 1200x800 piksela. Pocetak proizvodnje zakazan je za travanj, a u prvoj tranši izbacit ce 1,5 do dva milijuna primjeraka.

Amazonov tablet, koji je u istoj klasi što se velicine tice, ima zaslon rezolucije 1024x600.

Nagadanja o Googleovu tabletu pojavila su se još u sijecnju, kada se pocelo šuškati da je u pripremi tablet pogonjen Androidom 4.0 (Ice Cream Sandwich), koji ce koštati oko 199 dolara (oko 1140 kuna).

Nakon što Google završi preuzimanje Motorole, postat ce vlasnikom tri tableta: Xooma (zaslona dijagonale 10,1 inca, odnosno 25,7 centimetara), Xyboarda (iste velicine kao i Xoom) te manjeg Xyboarda (8,2 inca, odnosno 20,8 centimetara).

Zašto bi trebao uredaj u drugoj klasi, nije baš jasno. No razlog bi mogao biti uspjeh Firea. Amazon je u zadnjem tromjesecju prošle godine isporucio 5,3 milijuna primjeraka. Iako je rijec o isporuci, a ne prodaji, cini se da bi i prodajni rezultati mogli biti jako dobri.

Na tržištu manjih tableta mogla bi se vrlo brzo stvoriti gužva. Manji iPad vec je u testnoj fazi, kažu.


Podijeli: Facebook Twiter