Google nudi pomoć od popravaka u kući do trenera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki internetski div Google objavio je kako pokreće program pomoći korisnicima koji će nuditi široki raspon usluga od pomoći u popravcima pipa u kući preko savjeta u prehrani i recepata do rješavanja matematičkih problema.

Korisnici će moći i učiti strane jezike a pri ruci će biti i sportski instruktori ili tehničke službe koje će pomoći u uklanjanju virusa s računala. Služba "Helpouts" imat će stručnjake koje je angažirao Google a oni iz područja zdravstvene zaštite morat će imati važeće licence za rad.

"Misija Googlea je da organizira korisne informacije iz svijeta", kazao je potpredsjednik tvrtke Udi Manber u San Franciscu predstavljajući novu uslugu.

"Već dugo se bavim istraživanjem i otkrio sam da je najveći broj korisnih informacija u svijetu još uvijek u rukama pojedinaca. Ova usluga otvara vrata razmjeni takvih informacija".

Google je kazao kako sada pokreće pomoć u nekoliko kategorija. Korisnici će morati imati otvoren račun Google Plus a prije kontakta sa stručnjacima moći će proučiti njihove kvalifikacije i cijene usluga. Neke usluge bit će i besplatne. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter