Goodyear: Pojednostavljeno "čitanje" gume

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Goodyear je uveo novi program testiranja kako bi potrošačima mogao ponuditi veću podršku u odlučivanju kod kupnje guma. Svrha novog programa su sveobuhvatna testiranja kvalitete i upoznavanje kupaca s prednostima nove europske oznake za gume kao i s više od 50 mjerila koje oznaka ne uzima u obzir, a tvrtka uvažava kako bi na tržište isporučila kvalitetne proizvode.

Tim povodom Hugues Despres, direktor robne marke Goodyear za područje EMEA izjavio je:

- Goodyear je i ranije poticao, a i u buduće će poticati europsku oznaku za gume jer kupcima omogućuje bolje shvatiti proizvod. Uvjeren sam da će nova oznaka za kupce imati upotrebljivu i informativnu vrijednost i da znači važan pomak u pravome smjeru. Smatramo da EU oznaka ne omogućuje posve uravnoteženu predodžbu o tome kakve prednosti donose naše gume i da naglaskom na tri svojstva koje uključuje oznaka, kupcima ne dajemo prave informacije koje su im potrebne kad kupuju gume. Naš odgovor na to je novi program testiranja kvalitete od 360°.

Informacije dobivene novim programom testova kvalitete od 360° uključivat će ocjenu triju svojstava, kako zahtijeva europska oznaka, te dodatnih i nadasve važnih 15 mjerila koja većina europskih automobilskih časopisa uvažava pri testiranju guma. To su između ostaloga upravljivost na mokroj cesti, upravljivost na suhoj površini, kočenje na suhoj površini, prijanjanje u zavoju, izdržljivost, unutarnja buka i akvaplaning te više od 50 Goodyearovih vlastitih mjerila.

O glavnim prednostima testova kvalitete od 360° Depres je nadodao:

- Novim programom želimo omogućiti uravnoteženu sliku o gumi uz uvažavanje triju najvažnijih izvora informacija. Najvažnija vozna svojstva, kao što su prijanjanje, stabilnost kod velike brzine, postignuta kilometraža, akvaplaning u zavoju i u vožnji ravno naprijed, te mnoga druga u Goodyearu shvaćamo vrlo ozbiljno jer su ta svojstva temelj našeg obećanja da ćemo isporučivati proizvode visoke kvalitete kod kojih su najvažniji sigurnost i uvažavanje okoliša. Program teži i tome da omogući kupcima bolje shvatiti prednosti koje im nudimo posebno kod zimskih guma. Tada trenutačna oznaka nije uvijek pravilna odnosno dodaje njima svojstvene čimbenike izdržljivosti, kao što su kočenje na ledu, kočenje na snijegu, prijanjanje na ledu, upravljivost na snijegu i u sličnim uvjetima.


Podijeli: Facebook Twiter