Goluža ususret EP-u u Danskoj: Dati sto posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija na EP u Dansku putuje s 18 igrača, a dan prije prve utakmice izbornik Slavko Goluža odredit će 16 rukometaša koji će nastupiti na EP-u.

Izbornik Goluža zadovoljan je odrađenim priprema.

"Dobro smo trenirali, dva puta dnevno, isprobali smo neke nove stvari koje ćemo primjeniti na Europskom prvenstvu. A što se očekivanja tiče, idemo utakmicu po utakmicu, ali na svakoj moramo dati sto posto, moramo imati vruće srce i hladne glave", rekao je Goluža u petak na konferenciji za novinare.

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak kazao je da igrači jedva čekaju da počne EP. Analizirajući protivnike u skupini, Duvnjak je počeo od Bjelorusije.

"Prošle godinena na SP u Španjolskoj smo ih uvjerljivo pobijedili (33-24), a uvjeren sam da će sada biti drugačije. Oni su sve bolji, a najbolji igrač im je Rutenka. Crna Gora je u kvalifikacijama izbacila Njemačku i to sve govori, a Švedska, iako bez najboljeg igrača Kima Anderssona, uvijek je opasan protivnik koji će uz to imati i veliku podršku navijača", kazao je Duvnjak.

Kapetan reprezentacije Igor Vori smatra da je najvažnije prvenstvo otvoriti pobjedom, jer to donosi psihološku stabilnost. Za njega je i veliki plus što su svi igrači zdravi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter