Goluža: Protiv Tunisa nema imperativa

Sve prema planu - Denis Buntić, Slavko goluža i Željko Musa (M. GAVRAN)
Sve prema planu - Denis Buntić, Slavko goluža i Željko Musa (M. GAVRAN)

Na pola su drugog, novogodišnjeg dijela pripremnog ciklusa rukometaši Hrvatske koji po tradiciju svoje aktivnosti uoči velikih natjecanja provode u Istri, točnije u Umagu.

U nedjelju i ponedjeljak će na vidjelo izaći dio onog na čemu su "kockasti" radili, iako to neće zasigurno biti istinska slika onoga što se očekuje od kapetana Igora Vorija, Blaženka Lackovića, Ivana Čupića, Venija Loserta, Mirka Alilovića, Domagoja Duvnjaka, Zlatka Horvata, Damira Bičanića, Marka Kopljara i družine.

Uobičajeni djelić onog raspoloženja koji vlada u redovima reprezentacije prenijeli su predstavnicima medija izbornik Slavko Goluža te igrači Denis Buntić i Željko Musa, na tiskovnoj konferenciji koju je HRS upriličio u meeting centru hotela Sol Umag.

O aktualnom trenutku uoči oglednih utakmica s izabranom vrstom Tunisa u nedjelju (18.45 sati) i ponedjeljak (18 sati) u sportskoj dvorani OŠ Marija i Lina, moglo se čuti od spomenutih.

Goluža je govorio o stanju u izabranoj momčadi Hrvatske pred kojom su iskušenja na smotri najboljih nacionalnih vrsta Starog kontinenta.

- Gotovo do najmanjih detalja sve planirano teče u skladu s priželjkivanjima - ističe Goluža. - Prijepodnevni treninzi se uglavnom svode na rad na snazi i izdržljivosti, dok se u večernjem vježbanju više radi s loptom, odnosno na tehnici i taktici.

Neke novine smo uigrali, iskušat ćemo ih već na oglednim utakmicama s Tunižanima koji su nam protivnik po mjeri za ovaj dio priprema. Dakako da je to prilika da iskušamo neke taktičke varijante koje će nam dobro doći i na prvenstvu Europe, samo da zdravstveno stanje ostane čisto, kakvo je ovog trenutka. Zasad nemamo nikakvih teškoća, a još manje problema. Ostaje nam poželjeti da takvo stanje potraje do kraja priprema te kroz natjecanje na europskoj smotri.

Nije li reprezentacija trebala igrati više pripremnih utakmica, zanimalo je predstavnike medija?

- Mislim da su nam dovoljna ova dva ogledna susreta. Ono što trebamo iskušati odradit ćemo sutra i prekosutra, u ritmu koji će nas pratiti i u Danskoj. Trebale bi to biti zanimljive utakmice, no bez nekog posebnog imperativa osim što ćemo ih nastojati odigrati u što boljem izdanju.

Od igrača ću tražiti da "potegnu" kako bi se uvjerili jesmo li dosegnuli željenu razinu mogućnosti. Svi igrači će dobiti priliku da zaigraju i nametnu se, posebno oni koji nisu u udarnoj postavi. U svakom trenutku morat će biti spremni na parketu odmijeniti koga bude trebalo.

Radilo se naporno i zato neću opterećivati igrače ničim, pa ni rezultatom, osim što će imati u zadatku da odigramo najbolje što možemo. Nastojat ćemo pokazati sve što umijemo zbog sebe i naše publike diljem domovine. Poslije tih utakmica slijedi lakši, relaksirajući ciklus rada i analiza onog što smo i što još trebamo učiniti do početak Europskog prvenstva - zaključio je izbornik Slavko Goluža. (M. GAVRAN)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter