Goluža objavio popis igrača za SP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatskih rukometaša Slavko Goluža objavio je danas popis od 17 igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. 

Na Golužinom popisu nema većih iznenađenja, a u odnosu na momčad koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila broncu nedostaju Ivano Balić, Denis Buntić i Ivan Ninčević. Po prvi puta će na SP-u nastupiti mladi hrvatski igrači Stipe Mandalinić (21) i Luka Stepančić (23), kao i mladi vratar Filip Ivić (21). S šireg popisa su otpali Ninčević, Ante Vukas, Mate Šunjić, Marin Šego, Hrvoje Batinović, Ilija Brozović, Jerko Matulić, Franjo Lelić, Josip Valčić i Nikola Špelić.  

- Ovo je treće veliko međunarodno natjecanje u nepunih 12 mjeseci, a mi smo jedini koji smo osvojili dvije medalje. Naravno da želimo opet doći do medalje, a za to će nam trebati zajedništvo, puno trke i malo sreće. Formu smo tempirali za utakmicu 3. kola s Mađarima, radili smo puno individualno i stoga nisam zabrinut porazom u posljednjoj pripremnoj utakmici s Norveškom u Umagu. Iako su pripreme bile kratke, bile su i intenzivne, posebno na fizičkom planu, a vrlo je važno  da nije bilo ozljeda. Vjerujem da će Blaženko Lacković i Zlatko Horvat do utakmice s Mađarima sanirati svoje ozljede, kazao je izbornik Goluža.

Lacković nije igrao s Norvežanima zbog ozljede prsta, ali je uvjeren da zaigrati na Svjetskom prvenstvu. 

- Prst je sve bolje i bolje, odradio sam prvi trening s loptom i vjerujem da će sve biti u redu. Očekujem da ću sigurno igrati s Mađarskom, kazao je Lacković, do drugi veteran, Igor Vori, najavljuje još jedan pohod ka medalji. 

- Pripreme su zaista bile naporne, trkački ćemo se moći nositi s bilo kojoj reprezentacijom. Izgubili smo od Norveške u Umagu i primili 38 golova, no mnogi ne znaju da smo taj dan odradili puni trening. Očekujem da naša forma biti najbolja u susretu s Mađarima, u 3. kolu, kazao je Vori. 

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac kazao je kako je primarni cilj na SP-u ulazak među osam naboljih ekipa, a sve ispod toga će se smatrati neuspjehom. Osvrnuo se i na nepozivanje Ivana Balića. 

- Ponavljam, mi nikoga nismo odbacili, a Goluža nije napravio ništa mimo politike HRS-a. Možda će se Balić vratiti u travnju, a tada možda neće biti Vorija. Moramo dati šansu svojim mladim igračima, ali nećemo ići na drastične rezove, uvijek će u momčadi biti i iskusniji igrači, zaključio je Gobac. 

Hrvatski rukometaši u Španjolsku idu u petak, a igraju u skupini s sa Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom, s kojom igra prvu utakmicu u subotu.

VRATARI: Ivan Alilović, Filip Ivić

KRILA: Ivan Čupić, Zlatko Horvat, Manuel Štrlek, Lovro Šprem 

PIVOTI: Igor Vori, Željko Musa, Marino Marić

DESNI VANJSKI: Marko Kopljar, Luka Stepančić

SREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak, Drago Vuković

LIJEVI VANJSKI: Blaženko Lacković, Jakov Gojun, Stipe Mandalinić, Damir Bičanić

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter