Goluža: Nitko zlato ne želi više od nas

Hrvatski rukometaši nakon pobjede nad Poljskom (den2014.ehf-euro.com)
Hrvatski rukometaši nakon pobjede nad Poljskom (den2014.ehf-euro.com)

Još su tri dana preostala do okončanja 11. europske smotre rukometaša kojoj je domaćin Danska. U igri za medalje ostale su još samo četiri reprezentacije, uglavnom one koje zadnjih godina vladaju svjetskom rukometnom scenom.

U prvom polufinalu, koje je na rasporedu danas s početkom u 18.30 sati, snagu će odmjeriti aktualni olimpijski pobjednici Francuzi i svjetski prvaci Španjolci.

Nakon njih će u 21 sat red doći na branitelje naslova europskih prvaka Dance, kojima će se pokušati suprotstaviti Hrvatska, osvajač brončane medalje na tri posljednja velika natjecanja, Europskom prvenstvu u Srbiji, Olimpijskim igrama u Londonu i Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

- U borbi za medalje ostale su četiri najjače reprezentacije, ne samo u Europi, nego i na svijetu. Ovo je za nas veličanstven rezultat, tako mala zemlja, a u godinu i pol igramo četiri puta u završnici velikih natjecanja. Toliko smo mali, a takve rezultate radimo i skidam kapu momcima, jer ovo što smo napravili je nešto nevjerojatno, konstatirao je izbornik Slavko Goluža, koji je odveo Hrvatsku do šestog uzastopnog polufinala na europskim prvenstvima.

- Sad je najvažnije smiriti euforiju, ima još dosta do kraja i bit će vremena za slavlje. Sve ide po planu, a sad nas čeka domaćin, puna dvorana i veliki suparnik. Dance respektiramo, ne samo zbog njihove snage, već i zbog toga što igraju kod kuće i što će ih bodriti četrnaest tisuća navijača, njihov osmi igrač, no i mi imamo svojih aduta.

Ne želim ih sad otkriti, no pokušat ćemo ih pokazati kad utakmica krene. Jedno je sigurno, dat ćemo sve od sebe i ostaviti srce na terenu, veli Goluža.

- Svi znamo da u našoj kolekciji nedostaje jedino europsko zlato, nije to tajna i nitko ne želi to zlato više od nas. Neće biti lako, trebat će i sreće, no sve ćemo učiniti da nas Danci ne zaustave na putu prema finalu, istaknuo je Goluža. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter