Goluža: Nismo dali sve od sebe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olako smo propustili priliku u prvom poluvremenu, u drugom smo im poklonili pobjedu i žao mi je što nismo dali sve od sebe, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža nakon poraza od Srbije (22:26) u polufinalu EURA.

»Nismo igrali najbolje, nismo bili pravi kada je trebalo. U drugom poluvremenu nismo bili strpljivi, brzopleto smo šutirali i razbranili smo njihova vratara Stanica. Previše smo promašivali u izglednim situacijama i, ponavljam, najviše žalim što nismo dali sve od sebe, pogotovo zbog naših navijaca. Protiv Španjolaca moramo ici na pobjedu, treba ovo što prije zaboraviti«, kazao je Goluža.

»Kljuc je bilo prvo poluvrijeme, kada su oni bili u grcu i velikim pod pristiskom, a mi to nismo iskoristili. U drugom dijelu nismo imali rješenja za njihovu obranu. Treba im cestitati na pobjedi, a mi moramo u borbu za broncu. Ipak, teško je ne primijetiti da su im suci dopustili da igraju jako duge napade, od barem dvije minute. Tako je nemoguce igrati, uspavaju te, a onda još primiš zgoditak«, kazao je kapetan Igor Vori.

Blaženko Lackovic takoder misli da je Hrvatska u nastavku upala u ritam srpske igre, upravo ono što su htjeli izbjeci.

- Dozvolili smo im da igraju kako su oni htjeli - spori napadi, i mi smo upali u tu zamku. U prvom smo poluvremenu još dobro igrali, imali nekoliko laganih golova, brze napade, ali u nastavku smo pali. Razbranio se i Stanic, a naša obrana nije bila na pravoj razini. Jednostavno nismo uhvatili pravi ritam u nastavku. Žao mi je, svima nam je teško, ali trebamo se podici i u nedjelju pokušati izboriti medalju. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter