Golubovi poletjeli za višnjanski vrtic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Višnjanu je danas svecano otvoren novi djecji vrtic, najveca lokalna investicija otkako je prije 16 godina formirana Opcina. S tisucu kvadrata bruto površine i kapacitetom za tri vrticke i jednu jaslicku grupu, ocekuje se da ce suvremena zgrada omoguciti znacajan iskorak u skrbi o najmladima.

Po rijecima opcinskog nacelnika Angela Matticha, novi vrtic je biser o kojem su sanjale generacije mališana i njihovih roditelja, a koji ce sjati desetljecima u buducnost. Vrpcu su prerezale Ankica Štifanic i Zorica Hrvatin, višnjanske odgajateljice u mirovini, pri cemu je pušteno 120 golubova - simbola slobodnog duha i rasta, koji se žele njegovati.

Gradnja je trajala godinu dana, stajala 6,6 milijuna kuna bez PDV-a, a realizirana namjenskim kreditom Istarske kreditne banke. Projekt potpisuje tvrtka Arhetip 21 iz Poreca, a radove je izveo Mipcro iz Ivaneca. Pred nekoliko je dana stigla uporabna dozvola te se ocekuje da bi mališani 1. sijecnja preselili ne samo iz stare u novu zgradu, vec formalno i u novu ustanovu, buduci da je u tijeku izdvajanje višnjanskih vrtickih grupa iz sastava poreckog vrtica.

Dodatnih pola milijuna kuna utrošeno je na uredenje okoliša te obnovu susjedne kuce Miani, u kojoj je godinama djelovao ne samo stari vrtic vec i privatna škola Manero, pa se polaznici dviju ustanova napokon više nece "gužvati". Da je rijec o velikom danu svjedocilo je i mnoštvo prisutnih mještana, roditelja i mališana, ali i šefova niza poreckih službi - opcinskog suda, porezne uprave, policijske postaje i drugih. Marino Roce predstavljen je kao izaslanik Vlade, a moglo se vidjeti i Ladonjine županijske vijecnike Plinija Cuccurina i Vlada Ivetica te potpredsjednika HOK-a Alda Ukanovica.


Podijeli: Facebook Twiter