Golub završio u zatvoru zbog špijunaže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cini se da je pakistanski špijun ulovljen s krive strane granice. Indijci drže tajnog agenta pod stalnom stražom u policijskoj stanici u Ramdassu blizu granice s Pakistanom. Sve bi to zvucalo kao odlican triler da špijun koji se hladi u celiji broj 2 nije - golub.

Bijeli golub ocito nije uvijek znak pomirenja, kao što se može vidjeti po primjeru ptice koja je završila iza indijskih rešetaka pod sumnjom da je pakistanski špijun. Lokalni stanovnik Punjaba, države koja je na granici s Pakistanom našao je goluba s crvenim štambiljem nepoznatog telefonskog broja i adrese, te ga je predao vlastima koji su ga potom stavile u celiju pod stražu.

Ocito se radi o golubu pismonoši jer je oko noge imao metalni prsten, no još se ne zna kakvu je poruku nosio i tko ju je primio. Ptici zasad nisu dozvoljeni posjeti, a prošla je i medicinski pregled, te je smještena u uvjetima prikladnim za golubove, no pod stalnom stražom.

Još uvijek nije iskljucena mogucnost da golub radi za ISI, pakistansku obavještajnu agenciju, no vidjet ce se hoce li na kraju propjevati.


Podijeli: Facebook Twiter