Goloj libanonskoj skijašici prijetnje smrću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što se slikala gola za jedan austrijski ski kalendar 22-godišnja libanonska olimpijka Jacky Chamoun dobila je niz prijetnji smrću, a libanonski ministar sporta Faisal Karameh naredio je istragu zbog njezinih fotografija.

"Fotografije se nisu smjele pojaviti na internetu. Znam da je Libanon konzervativna zemlja, ispričavam se svima koje su ove fotografije uznemirile i šokirale. Sada se želim maksimalno koncentrirati na Igre", kazala je atraktivna skijašica.

Njezina isprika očito nije zadovoljila libanonskog ministra sporta koji je čelnicima Libanonskog olimpijskog odbora naredio pokretanje istrage. "Moramo štititi reputaciju naše zemlje", poručio je ministar Karameh.

Nakon provokativnih fotografija mlada skijašica dobila je niz prijetnji, no bilo je i mnoštvo poruka podrške.

"Autobombe i brojna ubojstva nisu velika stvar za našu zemlju. Veći je skandal za Libanon što je Jacky Chamoun pokazala malo 'mesa'," ironično je napisao jedan obožavatelj.

Jacky Chamoun, jedna od dvoje libanonskih olimpijaca na ZOI-ju u Sočiju, novcem zarađenim od slikanja platila je svoj put u Rusiju, kao i sportsku opremu u kojoj nastupa. U Sočiju će nastupiti u slalomu i veleslalomu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter