Gologorica ostala bez prvašića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Osnovnu školu Vladimira Nazora i njene područne škole krenulo je 1.276 učenika. Među njima su 63 prvašića u Pazinu, 14 u Karojbi, devet u Lupoglavu, 10 u Motovunu, sedam u Svetom Petru u Šumi, 13 u Trvižu, 18 u Tinjanu, pet u Cerovlju, devet u Gračišću i četiri u Kašćergi. Nažalost u Gologorici ove godine nitko nije krenuo u prvi razred. Učenike su pred školom dočekali učitelji, a ravnateljica Zdenka Turkalj Čohilj je, svima, a posebno prvašićima zaželjela uspjeh u školovanju. Nakon što su prvašićima četvrtaši priredili kraći prigodan program Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje u Gradu Pazinu, upoznao je roditelje s mogućnostima sufinanciranja udžbenika i pogodnostima za školovanje trećeg djeteta.

Na početku nove školske godine djelatnici Auto kluba Pazin prvašićima u Matičnoj školi u Pazin i područnim školama održali su predavanje o pravilnom ponašanju u prometu i podijelili im prigodne poklone za njihovu veću sigurnost u prometu. Uz to pozvali su vozače da obrate pozornost na djecu koja idu ili se vraćaju iz škole, te da u blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa uspore i voze opreznije.

Uz osnovce u Pazinu je danas u školu krenulo 668 učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, od toga 164 prvaša i 194 učenika Pazinskog kolegija. U prvi razred Kolegija krenulo je 46 učenika iz Istre, ali i drugih krajeva Hrvatske, a 150 učenika smješteno je u domu koji djeluje u sklopu Pazinskog kolegija. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter