Golman Istre 1961: Optimistično protiv Dinama

 Antonijo Ježina (M. MIJOŠEK)
Antonijo Ježina (M. MIJOŠEK)

Pred nogometašima Istre 1961 novi je izazov, današnji ogled protiv Dinama koji će se igrati u Maksimiru s početkom u 21 sat. Zagrebački "modri" u dosadašnjem tijeku sezone u svom dvorištu imaju stopostotan učinak, četiri utakmice i isto toliko pobjeda uz gol razliku 9:2. To ukazuje da bi, po nekoj logici stvari, danas najzaposleniji čovjek na terenu trebao biti golman "zeleno-žutih" Antonijo Ježina. Ima to i neke dobre stvari, jer nerijetki su čuvari mreže koji više vole da stalno imaju posla nego da 89 minuta promatraju zbivanja na terenu i onda se odjednom moraju pretvoriti u aktivnog sudionika.

- Sigurno je lakše kad ima dosta udaraca, kad si konstantno aktivan, ali ako njegova momčad igra kvalitetno i protivnika ograniči na jedan šut po golu, ni to ne bi trebao biti problem za golmana koji aktivno sudjeluje u igri, prati što se događa i onda ga taj jedan jedini šut ne bi smio iznenaditi - rekao je Antonijo Ježina kojem će ovo biti debi u dresu Istre 1961 protiv Dinama, s kojim je dok je igrao za Zadar dobro prolazio u Maksimiru. - Dvaput je bilo 0:0, jednom smo dobili, jednom izgubili, sve u svemu nije loš učinak.

Prije sedam dana "zeleno-žuti" su uštopali najefikasniji napad lige, onaj Hajdukov, sad ih očekuje sraz s Dinamom čiji su igrači dosad ostvarili samo malo slabiji učinak.

- Dat ćemo sve od sebe da to ponovimo, da ne dopustimo Dinamu da zabije gol, dok se s druge strane nadamo da ćemo mi zabiti bar jedan - optimističan je Ježina. - Očekujem visok ritam utakmice, jako agresivan i jako motiviran Dinamo čiji će igrači graditi kontinuirani napad bez ikakvog forsiranja, ali ako mi budemo kvalitetni kao protiv Osijeka i Hajduka, na visokom nivou, možemo im jako dobro parirati. Individualno su jako kvalitetna momčad, svaki pojedinac može odigrati dobar pas, napraviti pravi potez. Mi moramo pokazati kolektivnu snagu i onda ćemo moći izvući pozitivan rezultat. Tijekom cijelog tjedna pripremali smo se za ovu utakmicu, dobro smo se taktički posložili i ako ono što smo uvježbavali na treningu danas uspijemo ponoviti, uvjeren sam da ćemo dobro proći.

Dinamo - Istra 1961
Početak u 21 sat (Arenasport)
Susret 8. kola Prve HNL
Stadion Maksimir
Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)
Pomoćnici: Fejer (Bjelovar) i Dević (Koprivnica) (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter