Golfom do milijunske zarade za cijelu Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Usprkos velikim planovima (i kontroverzama), u Istri zasad postoji samo jedan pravi golf teren - Adriatic u Crvenom Vrhu na podrucju grada Umaga, koji ce 27. kolovoza obilježiti prvu godinu postojanja. Rezime dosadašnjeg rada je više nego pozitivan, tvrdi njegov direktor Dušan Del' Negro: samo tijekom prošlog mjeseca prodali su 1.200 karata, dok ce godinu završiti s više od deset tisuca igraca, što je rezultat koji postižu igrališta stara pet ili šest godina. S nekima od igraca porazgovarali smo na licu mjesta.

- Igram vec desetak godina, moj suprug 20, i dosad smo to cinili u Zagrebu i Sloveniji. Svake godine ljetujemo u Rovinju, a ovaj nam je teren dodatni poticaj za dolazak. Izgleda lagan, ali to uopce nije tako, i baš mi se jako svida!, kaže nam Zagrepcanka Ljerka Vajagic. Tijekom boravka u Istri pridružuju im se i prijatelji, pa zajedno obavezno obidu jedan ili dva vinska podruma. Ovaj su put bili kod Kozlovica, a osim što je vino odlicno, krajolik je prekrasan, istice naša sugovornica.

S golfa u restorane, vinske podrume i ronilacki centar
- Oni koji znaju igrati golf, znaju i da se radi o mladom terenu, ali je odlican. Igram približno pet godina i moje mišljenje možda nije mjerodavno, ali jedan moj kolega, seniorski prvak Austrije, veli da je to izvanredno igralište i ponovno ce doci u rujnu, kaže Ivica Vrbetic koji iz Zagreba dolazi iskljucivo radi golfa. Napominje i da je 25 godina živio u Rovinju i zna koliko ovdje ima dobrih restorana, pa ih je nekoliko i posjetio s kolegama za jednog ranijeg boravka u obližnjem hotelu Kempinski Adriatic.

U igri smo zatekli i 14-godišnjeg Engleza Harija Sooda, koji se ovim sportom bavi od sedme godine. Prvi je put s obitelji stigao na ljetovanje na umaško more pa nije propustio priliku isprobati novi teren.

- Volim i druge sportove, primjerice hokej, a golf me privlaci jer zahtjeva veliku koncentraciju i preciznost. Ovdje mi je jako lijepo, igralište je dobro i svojom konfiguracijom, vodenim površinama i stablima s obje strane, predstavlja pravi izazov, veli mladahni engleski golfer.

Sergio Vizzutti iz talijanskog Varesea s obitelji je prvi put došao u Istru, iako su ranije vec bili u Dalmaciji, a prošle godine u Portugalu.

- Tražili smo mjesto na kojemu možemo uživati u moru, zadovoljiti svoju potrebu za kulturnim sadržajima i - igrati golf. Zaista smo zadovoljni svojim ovogodišnjim izborom - svida nam se mjesto i ovdašnja ukusna hrana, prica nam u društvu kceri Francesce koja ne dijeli njegovu strast za golfom, ali ju zabavlja voziti "buggy", elektricni autic. Za smještaj su izabrali privatnu vilu u mjestu Bibali na Bujštini, a njihovi se prijatelji, otkrivaju nam, bave ronjenjem. A to zadovoljstvo, kažu, mogu osjetiti u umaškom Stella Marisu.

I prema rijecima Del' Negra, golferi nisu smješteni samo u hotelu Kempinski Adriatic, koji za njih ima posebne paket-aranžmane, vec i u objektima Istraturista i Sol Melije, hotelu i kasinu Mulino, te ovdašnjim obiteljskim hotelima i pansionima s kojima dogovaraju zasebne paket-aranžmane. Osim toga, sa svojim suradnicima igrace potice da posjete odlicne restorane i konobe, poznate vinare i proizvodace maslinovog ulja kojih na Bujštini ne manjka i s kojima je Golf klub Adriatic uspostavio suradnju. (Kristina FLEGAR)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter