Golferi za djecu prikupili 170.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svom je drugom izdanju Medunarodni humanitarni turnir On the Green with UNICEF u petak na igralištu Golf Adriatic u Crvenom Vrhu kraj Savudrije okupio 19 cetveroclanih timova iz regije i SAD-a, zahvaljujuci kojima je prikupljeno 170 tisuca kuna za akciju "Svako dijete treba obitelj".

Golferima koji su sport odlucili spojiti s humanošcu dobrodošlicu je poželio domacin, proslavljeni košarkaš i izbornik hrvatske golf reprezentacije Toni Kukoc, s kojim su imali priliku odigrati 18. polje. Na turniru u organizaciji Golf kluba Adriatic, Kempinski hotela Adriatic i UNICEF-a sudjelovalo je 76 golfera i ljubitelja tog sporta, medu kojima u timu Istarske županije njegov pokrovitelj - župan Ivan Jakovcic i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesic.

U ostalim su timovima, na terenu koji je nakon poplave prvi put u potpunosti osposobljen za igru, bili predstavnici Grada Umaga, Istraturista, Lagune Novigrad, Riviere Porec, Maistre, G2, Holcima, Hempela, Hypo Alpe Adria Banka, Importanne Centra, Horwath Consultinga, Hewlett Packarda, Golf kluba Centar, Golfa Adriatic, Kempinski hotela Adriatic, županijske Turisticke zajednice, HTZ-a i UNICEF-a.



Kukoc se odazvao drugi put "zato što se radi o dobroj stvari i djeci treba pomoci, posebno onoj koja nema potrebnu roditeljsku podršku".

Prema rijecima predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lore Vidovic, cjelokupni ce prihod, kojim su premašili prošlogodišnji rezultat, usmjeriti u promociju udomiteljske skrbi.

- Cilj nam je, u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi te s udomiteljskim udrugama, što vecem broju djece koja nemaju srecu odrastanja u svojoj biološkoj obitelji omoguciti kvalitetnu zamjensku udomiteljsku skrb i toplinu, posebno najmladima i mališanima s teškocama u razvoju.

Jako je puno djece dugo vremena u domovima i voljeli bismo da dobiju prilike kao njihovi vršnjaci. Hvala od srca svima koji su nas podržali, kazala je Vidovic te porucila da na ovom turniru uvijek pobjeduju djeca i UNICEF.


Podijeli: Facebook Twiter