Golferi sakupili 160.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni humanitarni golf turnir "On the Green with UNICEF", održan prvi put u petak na savudrijskom igralištu Kempinski Golf Adriatic, polucio je odlican rezultat jer je prikupljeno 160.000 kuna za akciju "Stop nasilju medu djecom". Taj ce novac pomoci ukljucivanju 10 novih škola u program prevencije nasilja medu djecom.

Na turniru, koji su zajedno organizirali hotel Kempinski, Adriatic i UNICEF-ov ured za Hrvatsku pod pokroviteljstvom župana Ivana Jakovcica, okupilo se više od 60 golfera, podijeljenih u 17 ekipa, koji su svojim sudjelovanjem potvrdili i humanost.

Domacin je bio proslavljeni košarkaš i strastveni golfer Toni Kukoc, koji je natjecatelje docekivao na posljednjem, 18. polju. Osim njega, dobrotvornoj akciji odazvala su se još dva poznata lica - bivši profesionalni nogometaš i kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovac i pjevacica Josipa Lisac.



"Kukoca, kao iskusnog golfera, pozvali smo da bude naš domacin na turniru i da nam svojim imenom i ugledom pomogne, privuci ljude koji su spremni donirati svoj novac UNICEF-u. Sredstva ce pomoci ukljucenju novih škola u naš program. Svaka je tvrtka zakupila jedno polje, a cijena jednog je 10 tisuca kuna.

Jako smo zadovoljni, jer smo napravili dobru kombinaciju golfa i filantropije. Cilj je postignut", istaknula je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Lora Vidovic na otvorenju turnira.



- Velika nam je želja suradivati s UNICEF-om i dalje, a pomagat cemo i drugim nevladinim udrugama poput ove. Ovo je tek prvi od pet turnira koje cemo svake godine održati u Istri i prihvacanjem pokroviteljstva željeli smo pokazati koliko nam je stalo. Ipak, bez brojnih sponzora koji su se odazvali svega ovog danas ne bi bilo, rekao je Jakovcic.

U ime Grada Umaga okupljene je pozdravio gradonacelnik Vili Bassanese, a u ime resorta Adriatic Kempinski direktor golf centra Dušan Del'Negro. (Tanja KOCIJANCIC, snimio Slaven RADOLOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U SUBOTU U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter