Golf u Barbarigi narastao na 27 rupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obuhvat novog prijedloga Urbanistickog plana uredenja Porto Mariccio u Barbarigi iznosi 325 hektara, obznanjeno je na jucerašnjoj prethodnoj raspravi o planu koju je vodila Jasminka Pilar Katavic iz zagrebacke tvrtke Urbanistica.

S obzirom na to da je obuhvat prijedloga dvaju urbanistickih planova za Porto Mariccio iz 2007., na koje su se negativno ocitovali pulski konzervatori, iznosio oko 170 hektara, ocito je da ce resort Porto Mariccio bit gotovo dvostruko veci negoli se to tada planiralo.

Zona se nalazi u blizini Barbarige, od istoimenog turistickog naselja do uvale Maric te istocno i zapadno od prometnice Barbariga - Peroj. Projekt "Porto Mariccio" od lani je u vlasništvu tvrtke Kermas Danka Koncara koji je i investitor UPU-a.

Površina za koju je uvecan resort odnosi se na golf igralište i rekreacijsku zonu, izmedu ostalog namijenjenu i jahanju, a proteže se zaledem uvale Maric i Dragonere (preko ceste) te doseže do bazilike svete Foške kod Batvaca.

Podrucje obuhvata navedenog plana definirano je ciljanim izmjenama i dopunama vodnjanskog Prostornog plana za koji je nedavno završena javna rasprava. Plan osim turistickog naselja, marine te golf igrališta s turistickim smještajem predvida površine društvene namjene, odnosno arheološke parkove koji zauzimaju 33 hektara te su osmišljeni zbog intervencije konzervatora pri izradi prijašnjeg plana, a s ciljem ocuvanja povijesnih lokaliteta.

Golf igralište, s turistickim smještajem, umjesto 18 imat ce 27 rupa, a njegova ce se površina sa 127 povecati na 160 hektara. Najmanje 60 posto površine mora biti pod parkovima i zelenilom. Maksimalan broj postelja u zoni golfa je 776, što znaci i izgradnju 130 vila najviše visine sedam i pol metara.

U marini koja je locirana južno od turistickog naselja i dalje je dozvoljeno maksimalno 350 plovilaPlaniraju se i rekreacijska podrucja uz turisticko naselje te polivalentni sportsko-rekreacijski centar sa zatvorenim igralištima.

Na rekreaciju se nadovezuje i sportski park Canal Grande s jahackim centrom i polivalentnim sportsko-rekreacijskim centrom. (T. GRBIC)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter