Golf u Barbarigi dobio lokacijsku dozvolu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Proteklih je dana postala pravomoćna lokacijska dozvola za gradnju golf igrališta s pripadajućim smještajnim kapacitetima u Barbarigi, što planira Danko Končar koji je vlasnik oko milijun kvadrata na tom području. Pulski odvjetnik Goran Veljović, koji radi na pokretanju te investicije, jučer nam je najavio je da sada mogu pokrenuti izmjene glavnog projekta, i nakon toga, podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. "Nakon toga ćemo krenuti u prvu fazu gradnje, koja uključuje izgradnju golf igrališta s devet rupa, klupske kuće i 32 vile u Barbarigi."

Veljović ne želi prognozirati koliko će im vremena trebati da krenu u realizaciju tih projekata, pogotovo nakon što je prošlo deset mjeseci od podnošenja zahtjeva do pravomoćnosti lokacijske dozvole.

- Sada moramo čekati Jacka Nicklausa, dizajnera golf terena. Do sada smo mu platili 1,5 milijuna eura za golf igralište u Barbarigi, a sada mora kompletno redizajnirati igralište i uklopiti u priču 32 vile s 282 postelje. Tome je razlog što je na 22 hektara, od 110 hektara u posjedu Danka Končara, onemogućena gradnja i prelijetanje golf loptica, jer je to područje proglašeno arheološkim parkom, pojasnio je Veljović.

I gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović naglašava da Grad nije kriv da se procedura toliko odužila.

- Nismo mogli izdati dozvolu dok nam se nisu očitovale sve institucije od kojih smo trebali tražiti mišljenje, dodao je vodnjanski gradonačelnik.

Naveo je i da će po dogovoru s Končarom uskoro krenuti u izradu Urbanističkog plana uređenja za zonu Bargariga-Dragonera jer je želja investitora da čitavo područje obuhvati u jednu cjelinu, a ne kako je to do sada bilo planirano kroz tri plana. (P. GREGOROVIĆ)

Pulski projekt čeka dokumente

Tim pulskog odvjetnika Gorana Veljovića radi i na pokretanju druge velike investicije Danka Končara u Istri - turističkog kompleksa na Sv. Katarini i Monumentima. Krajem kolovoza su podnijeli Gradu Puli niz zahtjeva čije će im donošenje omogućiti ulazak u posjed na tom području, koje su lani dobili od Vlade na 50-godišnju koncesiju. Veljović kaže da je zadovoljan kako su u Gradu Puli pristupili tom poslu te se nada da će krajem ove ili početkom iduće godine više znati u kojoj je fazi donošenje tih dokumenata. Inače, od Grada traže izmjenu GUP-a i prostornog plana, a pritom će se izraditi UPU i Studija utjecaja na okoliš.


Podijeli: Facebook Twiter