Golf napokon zakucao na vrata Marlere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ne odustajemo od golf projekta na Marleri u trenutku kada smo, nakon skoro 15 godina rada na dokumentaciji koju smo dosad platili na desetke milijuna eura, pred pocetkom gradnje", zakljucak je to s ovotjednog sastanka predstavnika investitora, direktora GTC grupe iz Zagreba Siniše Slijepcevica i nacelnika Opcine Ližnjan Srecka Ševerlice.

Iako je pocetkom proljeca ove godine investitor ukazivao na otežan postupak ishodenja preostalih potrebnih dokumenata u Vladi i Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, danas se situacija drasticno promijenila, dakako nabolje. Slijepcevic je za naš list izjavio da je pitanje dana kada ce zapoceti gradnja tog resorta.

Papire od Vlade smo dobili, preostaje nam jedino odobrenje Hrvatskih šuma o ispisu lokacije iz šumskog podrucja. U odnosu na prijašnje godine, danas na Markovu trgu postoji politicka volja da se golf na Marleri sagradi, kaže Slijepcevic.

Zanimalo nas je ima li tvrtka Marlera golf napokon riješeno pitanje vlasništva nad zemljištem. Slijepcevic kaže da se ceka izvlaštenje Hrvatskih šuma, nakon cega radovi mogu poceti.

Slijedi potpisivanje ugovora s kooperantima i izvodacima radova. Sada moramo potpisati još jedan ugovor s Vladinim uredom AUDIO, koji je zamjena Fondu za privatizaciju, i tada ce zemljište u potpunosti biti riješeno, istaknuo je Slijepcevic.

Tijekom sastanka receno je da bi izgradnja cijelog resorta trajala izmedu dvije i tri godine. Slijepcevic je naglasio da ce za radove maksimalno koristiti domacu radnu snagu.

- Isto kao i u Osijeku, kao naše kooperante i izvodace radova koristit cemo uglavnom domace tvrtke. To nam je, uostalom, najjeftinije. Znamo da cemo u našem resortu zaposliti izmedu 300 i 400 ljudi svih profila. S druge strane, naši ce gosti trošiti novac ne samo u našem resortu, vec i u Ližnjanu, Puli i ostatku Istre. Danas je jako rizicno ulagati u hrvatski turizam, i to nije tajna. Porez na rad u Hrvatskoj je previsok. Od kave koja košta sedam kuna cetiri odlazi državi, zakljucio je Slijepcevic.

Nacelnik Opcine Ližnjan Srecko Ševerlica kaže da je sada stvarno taj projekt zaživio. (C. B. GALIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA

 


Podijeli: Facebook Twiter