Golf na talijanski nacin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S obzirom na izražene golferske ambicije na našem malom poluotoku, odnosno u Istarskoj županiji koja se prostire na tek 2.813 cetvornih kilometara i ima 214.156 stanovnika, zanimljivo je razmotriti stanje kod naših susjeda Talijana gdje je golf poprilicno popularan sport.

Naime, u regiji Friuli-Venezia Giulia s oko milijun stanovnika, cija je površina 7.855 kvadratnih kilometara, izgradeno je osam golf igrališta. Svojevremeno se razmišljalo o izgradnji novih, ali je gospodarska kriza stopirala te želje.

U regiji Veneto s površinom 18.391 cetvorni kilometar i 4,5 milijuna stanovnika trenutno funkcionira 21 golf igralište i, koliko je nama poznato, ne razmišlja se o povecanju te brojke.

Najviše igrališta u Italiji ima Lombardija - cak trideset, ali rijec je o regiji s devet milijuna stanovnika koja se prostire na 23.861 cetvornom kilometru. U Toscani ima 18 zelenih polja, u Emiliji Romagni 17, u Laziju 19, u Trentinu-Alto Adigeu osam…

Zanimljivo je stanje na jugu Italije: na Sardiniji ima tek devet golf igrališta, a rijec je o otoku na kojem se udomacio elitni turizam, na Siciliji, otoku od 25.000 kvadratnih kilometara površine, nalazimo tek tri zelena igrališta, a isto toliko ih ima u Calabriji.


Podijeli: Facebook Twiter