Golf na Srđu: Skupljeno 10.980 potpisa za referendum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 15 dana prikupljeno je 10.980 potpisa za raspisivanje referenduma o projektu golf resorta na Srđu, izvijestili su danas na konferenciji za novinare ispred Gradske vijećnice u Dubrovniku članovi organizacijskog odbora za prikupljanje potpisa.

Kako je istaknula jedna od njegovih članica Mariela Marković, to je gotovo 30 posto biračkog tijela. Tom je prigodom zahvalila svim građanima Dubrovnika koji su prepoznali važnost sudjelovanja u planiranju budućnosti grada i razvoju demokracije u Hrvatskoj.

Također je rekla da je u akciji koja je trajala od 1. do 15. veljače sudjelovalo više od 200 volontera.

Kad je riječ o datumu održavanja referenduma, Enes Ćerimagić iz Zelene akcije rekao je kako je s obzirom na zakonski okvir realno očekivati da će dubrovačko Gradsko vijeće "u ovome sazivu donijeti odluku o raspisivanju referenduma" te kako bi bilo razumno da se referendum održi isti dan kad i lokalni izbori.

Igor Miošić upozorio je da bi "svako nepotrebno produljenje procedure raspisivanja referenduma u svjetlu mogućeg donošenja zakona o strateškim investicijskim projektima" značilo neposredno pogodovanje investitoru.

"Trenutak je da gradska vlast odgovori na mnoga otvorena pitanja o tom projektu te da građanima omogući da donesu najbolju odluku na referendumu", poručili su članovi Organizacijskog odbora za raspisivanje referenduma o projektu izgradnje golfskog parka na Srđu.

Također je rečeno da bi uvrštavanje Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa na dnevni red sjednice Gradskog vijeća prije održavanja referenduma bilo čin nasilja nad iskazanom voljom građana da o njemu odlučuju sami.

Ivan Viđen ocijenio je kako su dosad "bili izloženi jednostranom promoviranju projekta" od investitora, pa i od samih državnih i gradskih vlasti. "Sada je trenutak da gradska vlast odgovori na mnoga otvorena pitanja o ovome projektu te da omogući građanima da donesu najbolju odluku na referendumu", zaključio je Viđen.

Prikupljeni potpisi sa zahtjevom za raspisivanjem referenduma bit će predani Gradskom vijeću Dubrovnika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter