Golf na Marleri: Rokovi teku, a bagera ni blizu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon napisa u Glasu Istre o mogucnosti njihovog povlacenja iz projekta golfa na Marleri, predstavnici GTC-a (Globe Trade Centre) obišli su lokaciju i sami se mogli uvjeriti da je ograda kojom su ogradili buduce gradilište djelomicno srušena, da je nestala ploca s osnovnim podacima o investiciji te da više nema kontejnera za radnike koji je bio postavljen koncem prošle godine. Gradnja na Marleri je ocito stala, ali u Opcini Ližnjan su optimisticni.

Doduše, generalni direktor GTC-a za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Arn Willems, kojeg smo sreli u Ližnjanu nakon njegovog obilaska Marlere, nije nam htio davati izjave, ali je zato nacelnik Srecko Ševerlica, koji se pritom sastao s Willemsom, bio rezolutan: "GTC se ne povlaci iz projekta".

Podsjetimo da je upravo Dražen Ladic, njihov poslovni partner, odnosno suvlasnik tvrtke Marlera golf LD, izjavio za Glas Istre da je dolazio s potencijalnim investitorima radi preuzimanja projekta od GTC-a. Izgleda da je to samo njegova inicijativa koja se ipak ne uklapa u poslovne planove GTC-a, barem prema tumacenju Ševerlice.

- Problem je odluciti se krenuti u takvu investiciju. U GTC-u su ocito oprezni. No, pitanje je samo kada ce krenuti i hoce li u to ici sami. Uostalom, i vrijeme ih ogranicava. Dali su garanciju Vladi da ce u roku od dvije i pol ili tri godine završiti izgradnju. Rokovi su poceli teci prije šest, sedam mjeseci, kaže Ševerlica. (B. ŽIŽOVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter