Golf na Marleri: Još nisu izdane dozvole za hotele

Marlera (snimio D. MEMEDOVIĆ)
Marlera (snimio D. MEMEDOVIĆ)

Općini Ližnjan i dalje je prioritet izgradnja golf terena na Marleri, ističe načelnica Maja Cvek. Kaže da je komunikacija s investitorima uspješno obnovljena te će nastojati naći rješenje za nastavak projekta, ali uz maksimalnu zaštitu interesa općine i njezinih žitelja.

Cvek tvrdi i da unatoč višegodišnjim izjavama da su svi potrebni papiri za početak gradnje golf resorta na Marleri ishođeni, ipak još nisu izdane dozvole za hotele.

- Pozitivan pomak je to što je krajem prosinca 2013. održan sastanak predstavnika konzorcija, a to su Istarska županija, Ministarstvo turizma i Općina Ližnjan, na kojem je iskazan interes za što skoriji početak izgradnje golf igrališta. Zatim je održan i sastanak predstavnika konzorcija i vlasnika projekta Marlera golf LD d.o.o. Razgovaralo se o mogućnostima izmjene konzorcijskog ugovora, a vezano uz početak izgradnje na dijelu gdje imaju ishođene dozvole, kaže Cvek.

- Oko 20 milijuna kuna zaista jest prikupljeno kao namjenska sredstva za gradnju infrastrukture, ali su ta sredstva, suprotno njihovoj namjeni, oročena. Budući da nisu trošena, nisu niti izvršeni programi gradnje, zbog čega imamo ogroman broj zahtjeva za povrat komunalnog doprinosa koje ćemo morati vratiti. Znači, ta ista sredstva neće biti utrošena za gradnju infrastrukture, a ogromna zaduženja ranijih obveza gradnje i dalje će ostati. Da bi stvar bila još teža, veći dio tog novca odnosi se na uplatu komunalnog doprinosa u ime izgradnje golfa. Naime, temeljem postojećih građevinskih dozvola za golf resort, komunalni je doprinos u cijelosti uplaćen. Što se tiče ceste Ližnjan – Smiljevac – Marlera, koja se godinama ponavlja u programu gradnje, izgrađen je tek manji dio, ističe Cvek. (C. B. GALIĆ)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter