Golemovic u BiH pokrece biznis

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se Dražen Golemovic, uskocki optuženik iz korupcijske afere "Ipsilon", nalazi u BiH, njegovi odvjetnici tvrde da on nije u bijegu. Tvrde da je tamo poslovno, ali da ce se odazvati na pozive suda. Uvjeravaju i da se Golemovicu nece suditi u odsutnosti.

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci sudac Zoran Sršen rekao je da policija nije pronašla Golemovica ni na jednoj poznatoj adresi pa je raspisana tjeralica. Sud zasad nema službene podatke da je Golemovic u BiH, samo su culi price o tom.

Da je on u BiH, potvrdio nam je njegov odvjetnik Predrag Jošanovic iz Pule, rekavši da je Golemovic u Banja Luci, ali ne zbog bijega, vec zbog poslovne zgrade koju namjerava graditi u tom gradu. Navodno sporne bosanske dokumente nije tražio zbog bijega i skrivanja u BiH, vec zato što je odlucio osnovati gradevinsku tvrtku u Banja Luci.

Buduci da je rodom iz Dervente, ima pravo na tamošnje državljanstvo pa je želio osnovati domacu bosansku, a ne stranu tvrtku jer smatra da tako može ostvarivati bolje poslovne rezultate. Njegov odvjetnik kaže da je Golemovic u Istri bio treci po visini poreznih davanja, ali kad je osjetio da ga se namjerno progoni, odlucio je dio posla prebaciti u rodnu BiH. Jedino su se, tvrdi, nespretno poklopile okolnosti.

Jošanovic tvrdi da ce Golemovic ostati u BiH dok se ne riješi njegova žalba kojom traži ukidanje pritvora, a ako pritvor bude potvrden, da je spreman vratiti se i predati sudskim organima. Golemovicev rijecki advokat Vlatko Vrkic, jedan od njegova tri odvjetnika, takoder tvrdi da mu klijent nije u bijegu i da ce se odazvati pozivu suda.

Podsjeca se da je Golemovicu u Istri ostalo cetrdesetak skupocjenih vila koje gradi te milijun eura vrijedna novokupljena vila na opatijskom podrucju. Tko bi ostavio toliku imovinu i pobjegao, pita se obrana.

Djelatnici PU istarske u petak su ujutro posjetili kucu Golemovicevih na Stanciji Diklic kod Poreca. Šestero djece odvezeno je jednim privatnim automobilom, no ne zna se je li i njihova majka Danijela otišla s njima ili je ostala u kuci tijekom policijskog posjeta. Glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic kazala je da policija intenzivno traga za Draženom Golemovicem.

- Otkad je policija zaprimila rješenje o odredivanju pritvora, poduzima sve mjere i radnje u cilju njegovog pronalaska, ali dosadašnjim poduzetim mjerama on nije pronaden. Gdje se sada nalazi ne mogu reci, ali imamo saznanja da od ranije ne boravi na adresi u Stanciji Diklic kraj Poreca, zakljucila je Rogic.


Podijeli: Facebook Twiter