Golemovic stiže na sudenje u Rijeku?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dražen Golemovic, jedan od osmero okrivljenika u korupcijskoj aferi "Ipsilon", cijim sudionicima u ponedjeljak na Županijskom sudu u Rijeci pocinje sudenje, vjerojatno ce biti jedna od prvih "krupnih zvjerki" koja se iz BiH odlucila vratiti i odgovarati pred hrvatskim pravosudem. Kako nam je potvrdio njegov rijecki odvjetnik Vlatko Vrkic, optuženi ce se danas vratiti iz BiH i predati hrvatskim vlastima.

Golemovic je optužen za podmicivanje raznih državnih službenika u Istri. Nekoliko mjeseci je proveo u rijeckom pritvoru 2009. godine, nakon cega je pušten da se brani sa slobode, ali je nedugo potom pobjegao u BiH. Nestao je u vrijeme kad se još nije tražilo novo pritvaranje i kada je zapravo bio slobodan covjek.

Na tu cinjenicu sada ukazuje njegov odvjetnik Vrkic, koji je i tada tvrdio da je Golemovic otišao u BiH zbog poslova koje njegova tvrtka tamo obavlja te da nije bjegunac i da se namjerava vratiti kad bude zakazano sudenje.

- Moj klijent želi odgovarati pred hrvatskim sudom i sve razjasniti. Spreman je podnijeti i sankcije za ono što je napravio, ali ne želi bježati jer je njegovo mjesto u Hrvatskoj, gdje mu je i obitelj, tvrdi Vrkic.

Golemovica se tereti za osam kaznenih djela poticanja na zloporabu položaja, protuzakonito posredovanje i davanje mita. Osim njega, u slucaju "Ipsilon" optuženi su i bracni par Nedjeljko Mijošek (42) i Sonja Števic Mijošek (40), oboje policajci iz Poreca, njihov sugradanin i kolega Željko Muller (33), carinik Silvano Legovic (38) iz Kaštelira, sada bivša državna odvjetnica u Pazinu Davorka Smokovic (52), bivši procelnik istarske Porezne uprave Elvis Drandic (36) iz Vodnjana te policajci Ante Bralic (32) iz Zagreba i Ivica Šoštaric (30) iz Križevaca. Svi se terete da su Golemovicu cinili usluge iz svog profesionalnog djelokruga, a on ih je za to nagradivao i castio. (I. MIKULICIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter