Golanska visoravan raj za skijaše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strateška uzvisina s koje Izrael kontrolira svoje susjede Siriju i Libanon pretvorila se u egzoticno skijalište koje je nastalo na vulkanskom terenu.

Najveca je specificnost Mount Hermon Ski Resorta da se nije, poput klasicnih skijališta, razvilo zahvaljujuci svojim stanovnicima, jer u blizini skijaških staza nema naselja. Ljudi koji su u obližnjem Majdal Shamsu uglavnom su farmeri, no neki od njih ipak rade i u turizmu.

Ono što je bitno za skijaške avanturiste, Mount Hermon nudi 45 kilometara staza, od kojih je cak sedam crvenih, tri plave i dvije crne, 5 žicara, škole za pocetnike, sanjkanje, nekoliko restorana i kafica, te barem 50 dana kvalitetnog skijanja tijekom godine. Polazišna tocka smještena je na 1600 metara nadmorske visine, a najviši vrh skijališta je na 2100 metara.

Osim skijališta, posebnog zbog same cinjenice da je snijeg doista moguc u tim vrucim bliskoistocnim krajevima, pogled s Golanske visoravni je caroban. Po lijepom vremenu možete vidjeti sve do Damaska, što je sasvim dobar razlog za posjet, cak i ako niste skijaški profesionalac.


Podijeli: Facebook Twiter