Golan: Izraelska vojska uzvraća na paljbu iz Sirije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelski vojnici su tijekom noći s ponedjeljka na utorak uzvratili paljbu pošto je na njih zapucano iz Sirije, priopćila je izraelska vojska.

- Noćas je otvorena vatra na ophodnju izraelske vojske u blizini sirijske granice, na Golanskoj visoravni. Nitko nije ranjen. Vozilo je oštećeno. Vojnici su uzvratili preciznom paljbom i pogodili su mjesto s kojega je na njih pucano, piše u priopćenju.

- Vojska je zabrinuta zbog nedavnih izgreda na sjeveru zemlje i podnijela je prigovor protiv snaga Ujedinjenih naroda zaduženih za nadzor tog područja, dodaje se u tekstu.

Sličan izgred se dogodio u noći s nedjelje na ponedjeljak kada je iz Sirije zapucano na sektor Golana pod izraelskom okupacijom.

Izraelska vojska koja nije potvrdila tu informaciju, nije uzvratila. Nakon toga, Izrael se žalio promatračkim snagama UN-a raspoređenim na tom području od 1974.

Od izbijanja sukoba u Siriji, stanje na Golanu je napeto, ali su izgredi dosad bili uglavnom sporadični.

Izrael koji je službeno u ratu sa Sirijom, nakon rata 1967. okupirao je oko 1.200 četvornih kilometara Golanske visoravni koje je anektirao, što međunarodna zajednica nikada nije priznala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter