Gojtanic, Sironic i Tankovic na najvišem postolju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako u sportskom penjanju ne postoji prednost domaceg terena, može se reci da je penjacka dvorana u Pazinu bila sretna za clanove Hiperaktiva Filipa Sironica, Petra Gojtanica i Elenu Tankovic koji su osvojili prva mjesta.

Tako je Sironic elegantno i uvjerljivo dokazao primat medu juniorima, a kod starijih juniora kod kojih je njegov kolega Gojtanic trijumfirao, osvojio je trece mjesto. Tankovic je osvojila prvo mjesto u konkurenciji od samo dvije penjacice kod starijih juniorki, a medu juniorkama bila je treca.

Kod najmladih - cicibana prvi je bio mali Zagrepcanin Tomin Cujic iz Pulfera, drugi njegov sugradanin Fran Zekan iz penjacke sekcije Planinarskog društva "Velebit", a treci Puljanin Kaja Cerovac iz Onsighta. Niko Durakovic bio je šesti, Pazinac Jan Kranjcic sedmi, a onsightovac Tin Gracin osmi. Kod njihovih vršnjakinja žilava Paula Šaravanja iz splitskog Marulianusa prestigla je Puljanke Doru Jankovic i Lauru Hresta. Marta Jedrejcic iz Hiperaktiva bila je šesta. Lara Juriša iz Velebita bila je najbolja kod kadetkinja, a pulske predstavnice Ivona Kolaš i Nera Jankovic osvojile su šesto i sedmo mjesto. Kod mladica njihove dobi pulferaš Borna Cujic bio je najbolji, a Davide Primc iz Onsighta cetvrti. Medu starijim kadetkinjama Daria Dukic iz Velebita je bila najspretnija, a istarske snage Lucia Sironic (Hiperaktiv) i Petra Kolaš (Onsight) zauzele su cetvrto odnosno šesto mjesto. Cujic je bio najbolji i kod starijih kadeta, a Puljanin Sebastijan Banko cetvrti. Rijecanka Iva Vrdoljak iz Rirock climbinga bila je najbolja medu juniorkama, Tankovic je zauzela trece, a Lucija Sironic šesto mjesto. Kod juniora su dominirali pazinski penjaci - prvo je mjesto pripalo Sironicu, a drugo Martinu Matijašicu. Kod starijih juniora Gojtanic je bio prvi, Sironic treci, a Matijašic šesti.

U konkurenciji od 57 penjaca koji su nastupili iz osam klubova najbrojniji su bili Puljani iz Onsighta - njih je nastupilo 13, a najviše su medalja osvojili penjaci iz zagrebackog Pulfera. Smjerove su postavili Pazinci Goran Matika i Enna Peroš, koja je bila i glavni sudac natjecanja. Pripomogli su joj pomocnici Dalibor Mavric, Gordan Krajcar, Andria Gojtanic, Jasna Božic, Dean Benic i Roberto Dušic.


Podijeli: Facebook Twiter