Godinu i dva mjeseca za talacku krizu u pulskom HZMO-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlatko Bahurik (50), zvani Babo, koji je 8. svibnja oko 10.30 sati na drugom katu u zgradi Zavoda za mirovinsko osiguranje u Puli izazvao talacku krizu zatocivši tri zaposlenice, pravomocno je osuden na godinu i dva mjeseca kazne zatvora.

Bahurik je proglašen krivim jer je ušao ured u HZMO u kojem su se nalazile tri zaposlenice te ih zatocio, odnosno zatražio kljuc od dvaju susjednih, medusobno spojenih ureda i zakljucao vrata, nezadovoljan rješenjem o odbijanju njegovog zahtjeva za invalidsku mirovinu. U namjeri da ih uplaši, Bahurik je iz carape izvadio pištolj, repetirao ga i stavio u džep, a potom je na stol u oba ureda postavio bocu rekavši da «ako žele preživjeti da nitko ne smije uci u ured, da su to eksplozivne naprave koje ce eksplodirati za 18 sekundi. Hodajuci po uredima nekoliko je puta repetirao pištolj govoreci da nitko ne smije uci dok je on tamo.

Bahurik je time pocinio kazneno djelo protiv slobode i prava covjeka i gradanina - protupravno oduzimanje slobode na štetu tri zaposlenice te kazneno djelo prijetnje. Za svako od pocinjenih kaznenih djela dobio je po cetiri mjeseca zatvora, odnosno osuden je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine i dva mjeseca. Takoder, odredena mu je i sigurnosna mjera lijecenja od ovisnosti od alkohola.

Bahurik je tijekom održanih rasprava izjavio da se osjeca krivim i priznao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.


Podijeli: Facebook Twiter