Godinu dana zatvora za ubojstvo bolesne kćeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Joso Gregurić, 57-godišnji otac, ipak je proglašen krivim što je 8. listopada prošle godine ubio vlastitu kćer.

Kroz sondu za hranjenje ubrizgao joj je otopinu tableta i razrezao joj zapešća uslijed čega je djevojka, koja je godinama bila u stanju vegetativne kome, preminula.

Nepravomoćno je kažnjen dvjema godinama zatvora, no samo pola tog vremena, ako presudu potvrdi viši sud, morat će provesti u zatvoru, dok će preostalo vrijeme moći boraviti na slobodi, ali uvjetno - uz rok kušnje od tri godine.

Okončan je tako, za sada, jedan od kontroverznijih sudskih procesa koji je pred sudsko vijeće Županijskog suda u Sisku na čelu sa sutkinjom Melitom Avedić stavio izuzetno zahtjevan zadatak.

S jedne strane slomljeni otac koji više nije mogao gledati patnje svoje teško bolesne kćeri, a s druge strane činjenica da joj je ipak nasilno oduzeo život.

- Nema sumnje da je Marijana umrla nasilnom smrću. Naše pravosuđe ne poznaje ubojstvo iz samilosti, ali je pri određivanju kazne sudsko vijeće uzelo u obzir i sve olakotne okolnosti, posebno činjenicu da je pri počinjenju djela okrivljenik bio bitno smanjeno ubrojiv, objasnila je odluku svog vijeća sutkinja Avedić naglašavajući da blaža sankcija nije mogla biti izrečena. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter