Godine nisu važne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U rovinjskome Multimedijskom centru održana je priredba "Godine nisu važne" kojom su šticenici Doma za odrasle i nemocne "Domenico Pergolis" predstavili svoje stvaralaštvo. Najviše vremena na pozornici je bio zbor Old Time Band, koji je pod ravnanjem Antonelle Rocco Sugar izveo niz rovinjskih i dalmatinskih napjeva.

Kao solisti nastupili su Bruno Vidotto, Silvano Valenta, Erminio Šuran, Amelija Cerin i Pierina Sgomba te Milan i Sofija Maganja, koji su se u domu i oženili.

Domskom zboru prikljucile su se kolegice iz Udruge umirovljenika, zbor Nuvola pod ravnanjem Sare Salvi. Šticenici doma su zaplesali balun, a zajedno s terapeutkinjom Ljupkom Andric Relic pokazali su i svoje aerobne jutarnje tjelovježbe. Pomagali su im clanovi zbora vrtica Naridola, koji su s voditeljem Vladom Benussijem i zapjevali.

Plesaci i plesacice etno-sekcije OŠ Jurja Dobrile nastupili su u kostimima koje su im sašile šticenice doma. Uz pomoc plesacica iz umirovljenicke udruge izveden je i kostimirani "Ples na kiši", inspiriran istoimenim filmom.

Nazocnima su se obratile voditeljica animacije u domu Gracijela Malcic Pirin i ravnateljica Mirjana Banko Filipaj, koja je najavila da ce 1. kolovoza obilježiti 110. obljetnica osnivanja. U domu je trenutno smješteno 170 šticenika o kojima skrbi 60-ak zaposlenih, ponajviše njegovateljica i medicinskih sestara.


Podijeli: Facebook Twiter