Godina za zaborav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Godinu na odlasku bilo bi najbolje što prije zaboraviti po mnogocemu", kazao je na blagdanskom prijemu za novinare župan Ivan Jakovcic. Po njemu je 2011. obilježena samo jednom velikom politickom cinjenicom - parlamentarnim izborima.

- Oni su donijeli velike promjene. Naravno da je to za Istru od presudne važnosti iz mnogo razloga. Slijedi realizacija svih kljucnih istarskih razvojnih programa. Poteškoce su sada objektivne, a ne više subjektivne. Vjerujem da slijedi realizacija nove bolnice, sveucilišta, Istarskog ipsilona, plinofikacije, centra za gospodarenje otpadom, vodozaštitnog sustava, Brijuni rivijere, nabrajao je Jakovcic.

Rekao je da su politicke promjene na državnoj razini krenule iz Istre i podsjetio da je na posljednjim lokalnim izborima IDS u Istri koalirao sa SDP-om i HNS-om. Smatra da je to doprinijelo i stvaranju velike koalicije na državnoj razini. Za nadolazecu godinu je rekao da "daje novo svjetlo na nacin na koji možemo živjeti, upravljati Istrom u narednih godinu dana, a možda i više".

Dino Kozlevac, predsjednik Županijske skupštine, istaknuo je da je to tijelo ostvarilo sve što je bilo zacrtano.

- Donijeli smo sve odluke koje smo morali donijeti, medu njima i one o istarskim projektima. Dobar dio je donesen jednoglasno, što znaci da su o kljucnim pitanjima i vlast i opozicija imali istu poziciju, kazao je Kozlevac. Iznio je i i podatak da je u 2011. održano 12 skupštinskih sjednica na kojima se raspravljalo o 57 tocaka.

Ivan Jakovcic se nešto ranije susreo s novinarima i u svojstvu predsjednika IDS-a. Pritom je govorio o novoj Vladi i ocekivanjima gradana.

Moguc Plomin na plin
Jesu li istarski ekolozi krivi za kašnjenje nekih projekata, bilo je novinarsko pitanje upuceno Jakovcicu, buduci da se u posljednje vrijeme obracunava s njima u intervjuima.

- Bio sam clan i suosnivac jedne ekološke udruge. Medutim, ovdje se ne radi o ekologiji, nego o politici. Što se Plomina tice, i dalje vjerujem da ga je moguce izgraditi na plin. Nisam odustao od toga, zakljucio je župan. (B. ŽIŽOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter