Godina vodene zmije, dobrih brakova i zdrave djece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S veljačom započinje kineska godina Zmije i, u najkraćim crtama, trebala bi ovo biti godina uspjeha i napredovanja! Povijest kineskog horoskopa seže u daleku prošlost. Prema jednoj od legendi Buda je pred smrt pozvao životinje na ispraćaj, a prema drugoj na proslavu Nove godine. Njegovom se pozivu odazvalo samo dvanaest životinja - Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja. U znak zahvale za njihov dolazak po svakoj je životinji nazvao godinu. S 10. veljačom započinje Godina Zmije koja će potrajati sve do 31.siječnja 2014. No, treba imati na umu i da je ovo ujedno i godina Vodene zmije koja nastupa svakih šezdeset godina.

Iako sama zmija označava eleganciju, tajnovitost, inteligenciju i mudrost, vodenoj se zmiji pridodaju i neka druga obilježja poput tolerancije i strpljivosti. Ova vrsta zmije zna biti puna razumijevanja za potrebe i želje drugih iako nikada neće zanemariti vlastite potrebe i rad na sebi samoj. Zanimljivo je da je Vodena zmija predana istraživanjima i znanosti pa je ova godina, navodno i posebno povoljna za znanstvenike, učitelje i istraživače... Za one koji manje žeđaju za znanjem, godina je to dobrih brakova i zdrave djece. U odnosu na prošlu godinu Zmaja koja je bila u znaku emocija, neočekivanih situacija i naglih promjena, godina Zmije trebala bi donijeti razdoblje spokoja, mudrosti i racionalizma.

Zaljubljenima je preporuka da su u ovoj godini smire i ožene jer brakovi koji se sada sklope biti će postojani i snažni. Djeca rođena u ovom znaku bit će zdrava, jaka i uspješna. Onima pak, koji nisu ni tu ni tamo, poručimo da je ovo ujedno i godina velikih šansi, prvenstveno na polju zapošljavanja i s naglaskom na bolje, kvalitetnije i više plaćeno novo radno mjesto. Ipak, da sve ne bi bilo idealno pobrinula se majka priroda. U godini Zmije ipak se nastavljaju elementarne nepogode kao što su tornada, oluje, potresi i poplave. (Pripremila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter