Godina svjetske slave za Ford Fiestu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ford slavi godinu uspjeha za svoj najprodavaniji mali automobil Ford Fiestu, za koju je John Fleming, predsjedatelj i CEO Ford Europe, nedavno u Bukureštu preuzeo 26. nagradu u nizu - naslov rumunjskog automobila godine.

Tijekom proteklih 12 mjeseci, Ford Fiesta se proslavila širom svijeta osvajajuci preko 70 prestižnih nagrada u 14 zemalja i regija - Australiji, Kini, Hrvatskoj, Republici Ceškoj, Grckoj, Njemackoj, Indoneziji, Sloveniji, Španjolskoj, Rusiji, Škotskoj, Južnoj Africi, Ujedinjenom Kraljevstvu i Kataloniji. Samo u Kini, Ford Fiesta je dosad primila cak 44 nagrade.

Nagrade ukljucuju nacionalne ili individualne izbore za naslov automobila godine ili najbolji supermini ili pak priznanja u segmentu - svi dodijeljeni za ukupnu kvalitetu Fieste. Ostale nagrade dodijeljene su za dizajn ili izvrsnost te nekoliko za ucinak na okoliš prvenstveno za model Ford Fiesta ECOnetic s emisijom ispod 100 g/km.

- Iznimno smo ponosni na najnoviju Fiestu i zbog toga što je postigla i što predstavlja. Fiesta je jedan od automobila koji su kljucni u nacinu na koji se Ford Motor Company tranformira na globalnoj razini. Oduševljeni smo da je toliko mnogo kupaca automobila izabralo baš nju te da su mnogi utjecajni ljudi prepoznali njezine brojne jake strane, rekao je gospodin Fleming.

Jednako je važan i uspjeh koji je nova Fiesta postigla s kupcima i s više od 540.000 prodanih primjeraka od predstavljana prije nešto više od godinu dana. Cak je 492.000 automobila prodano u Europi gdje je Ford Fiesta sveukupno drugi najprodavaniji automobil, a najprodavanija je u svojem segmentu.


Podijeli: Facebook Twiter