Godina dana od izbora: Pala vjera u Vladu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kukuriku kolacija 4. prosinca obilježava godinu dana od pobjede, smjene HDZ-a nakon osam godina i dolaska na vlast. Istraživanje koje je za Dnevnik NOVE TV provela agencija IPSOS PULS donosi razmišljanja građana o vladinim mjerama te dobrim lošim potezima.

Zoran Milanović će na dan pobjede braniti svoj prvi proračun, a građani vjeruju nikad manje da će vladine mjere doprinijeti izlasku iz krize. Danas tek 29 posto građana misli kako će mjere doprijeti izlasku iz krize, a u njih ne vjeruje 64 posto građana. Još prije šest mjeseci u Vladine mjere vjerovao je skoro svaki treći ili 32 posto birača, a pesimista je bilo 56 posto. Vlada je među biračima sa svojim politikama najbolje stajala nakon 100 dana u mjere je vjerovalo 48, a nije vjerovali 45 posto građana. Kada je donijet proračun za 2012. u vladine mjere vjerovalo je 37 posto a nije vjerovalo 54 posto.

Vidljivo je kako Vlada sa svojim mjerama kod građana nakon godinu dana pobjede uživa najmanje povjerenje građana. Građani su u vladine mjere najviše vjerovali nakon 100 dana mandata, a jedina utjeha Milanoviću može biti da je njegova prethodnica Jadranka Kosor nakon godinu dana stajala loše. U mjere njezine Vlade vjerovalo je 15 posto, a nije vjerovalo 62 posto građana. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter