Gobac o Baliću: Goluža je u pravu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zoran Gobac je već više od dva desetljeća alfa i omega, kako Zagreba u kojem je Ivano Balić donedavno igrao, tako i Hrvatskog rukometnog saveza. Dopredsjednik HRS-a i koordinator za muški rukomet u "slučaju Balić" ima niz zamjerki na račun jednog od najvećih rukometaša svih vremena.

- Mislim da je Goluža potpuno u pravu - kaže Gobac. - Kao prvo i osnovno, krenulo se u određeni proces pomlađivanja. Gleda se nekakav cilj, Katar i Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Objektivno gledajući, mislim da Ivano za Olimpijske igre nema više smisla. Kao drugo, izbornik ima potpunu autonomnost u kojoj ga mi podržavamo. Osim toga, mislim da nije normalno da mi ne možemo stupiti u kontakt s igračem. Je li to vama normalno?

- Ivano Balić jest osebujnog karaktera. Je li nejavljanje na telefon njegov bunt i prema kome je okrenut taj bunt?

- To je dio njegovog imagea, ali image možeš trpjeti do jedne granice. On je igrao kad je igrao, bio je veliki igrač. Međutim, nemamo više pravo u razvoju zaustavljati Domagoja Duvnjaka. Mi moramo dokazati da je Duvnjak vođa.

- Ovo se doima kao posljednje poglavlje priče Ivana Balića i hrvatske reprezentacije?

- Ne mora biti. Tu se nije dogodilo ništa bitno novoga. Mi smo predvidjeli da će ovaj turnir biti za snimanje, za pomlađivanje, što ne znači da ne idemo na rezultat. Osim toga, ajmo biti pošteni, što je to nama Ivano odigrao na Olimpijskim igrama? Što je odigrao na prošlom prvenstvu, a neću ići i malo dalje unazad. Objektivno ga gledamo, pratimo četiri godine u klubu i budimo pošteni, što je to on igrao u klubu? Mi Ivanu i svim ostalima moramo dati dignitet za ono što su napravili, ali ipak postoje stvari koje se ne mogu tolerirati. Igrač je dok igra i pjevač je dok pjeva. Od 2003. do 2008. godine imao je kontinuitet igara i bio je među najboljim igračima na svijetu. No, već nekoliko godina, uz dužno poštovanje, nije to što se priča. (I. D.)


Podijeli: Facebook Twiter