Gobac: Nismo se pretvorili u marketinšku firmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak ce na koncertu "Svi za Tustu" u klubu Uljanik uz Hladno pivo i još desetak pulskih bendova nastupiti i Psihomodo pop, pa smo stoga popricali s vodom benda Davorom Gopcem. Najavio je da cemo veceras cuti stare stvari i najbolje hitove, uz koju stvar sa zadnjeg albuma "Jee! Jee! Jee!"

- Poznate li Tustu i Idijote?
- Sjecam se Tuste i Idijota kada smo nastupali 1986. u Puli, bila je to Villa Rizzi. Tu smo spavali u prostorijama ludnice i drugi dan smo otišli doma. Taj nastup mi je ostao u sjecanju jer smo svi bili povrijedeni. Naš bivši gitarist Sale si je izvadio jedan zub, basist si je u moru na glavu nataknuo meduzu, ja sam na koncertu stal na nekakvu žarulju pa sam si zrezal nogu, a mislim da si je netko i ruku sredio... Tako da je to bio jedan živopisan koncert.

- Pratite li danas lokalne punk scene u Hrvatskoj?

- Baš da ono pratim nekaj, i ne pratim. Znam da ima puno underground bendova za koje nisam ni cul, a odlicno sviraju. Bil sam prije dvije godine u Preku kod Zadra na nekakvom malom punk koncertu gdje je svirao jedan bend iz Rijeke. Zbilja ne znam kako se zovu, ali su odlicni. Zvucali su k'o pravi profi bend. Jedino kaj su pjevali na engleskom, što je još uvijek problem kod nas. Ima odlicnih bendova koji pjevaju na engleskom i onda ak' vani, u Europi nekaj ne naprave, ne mogu niš ozbiljnije doma napraviti. To sve uvijek ostane u nekom užem krugu ljudi.

- Što bi danas, nakon skoro 30 godina u Psihomodo popu bio neki san snova, što biste još voljeli napraviti ili doživjeti?

- Ne znam. Tak' dugo sviramo da ne znam bismo li znali kaj drugo raditi u životu. Covjek se jednostavno navikne na taj stil života i to živi. I da sad imam nekakve novce u životu i da ne moram niš raditi ja bih i dalje snimal pjesme. A i da nemam ni filera, opet bih svirao. To je moje zanimanje, koje jednostavno volim, što je velika sreca u životu kad možeš raditi ono kaj voliš u ovom surovom svijetu.

- U redu, ali biste li voljeli, evo sada cu bubnuti, rasprodati Maksimir?

- Prvo, cisto sumnjam zbog ukusa publike da bi ikad ta muzika, tog tipa koju mi sviramo, postala tak hiperkomercijalna, a s druge strane, nismo firma. Ostali smo bend od pet ljudi kaj svira ono kaj voli, nismo se još uvijek pretvorili u marketinšku firmu.

- Trenutno ste u studiju, znaci li to da je novi album na vidiku?

- Napravili smo vec pet novih pjesama. Imamo svoj studio u kojem to radimo, a i prošli album smo tu snimili. (Razgovarao Mladen RADIC)
CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter